Съобщения за пресата

Тук ще намерите всичката актуална информация от пресата по различни теми за TIMOCOM, нашите клиенти, както и за бранша.

За избора на правилната система за управление на транспорта са важни изискванията на процесите и работата във фирмата. Функциите на интерфейса Ви предоставят допълнителни възможности.

продължаване на четенето >

Свързването в мрежа на цифровите системи в логистиката на транспорти и складове предлага на промишлените и търговски предприятия много потенциал за увеличаване на ефективността и намаляване на разходите, но за съжаления се използва рядко.

продължаване на четенето >

Транспортът е завършен, но фирмената сметка остава празна. Логистиците разчитат, че след като стоката е доставена, клиентът ще плати издадената фактура. Почти на всяка фирма се е случвало част от търговските партньори да платят късно или да не платят. Ако крайният срок за плащане не бъде спазен можете да се обърнете към адвокат. Но до търсенето на просрочени вземания по съдебен път трябва да се прибягва една тогава, когато всички други средства са изчерпани. Ние ще Ви дадем три съвета, какво можете да направите като фирма, която има несъбрани вземания, за да получите парите си.

продължаване на четенето >

Oператорът на водещата в Европа борса за товари - IT компанията TIMOCOM, увеличава възможностите за достъп до своята логистична система във време на криза. „Ние искаме да дадем своя принос за това снабдяването на населението и функционирането на веригата за доставки да бъдат осигурени и през сегашното извънредно положение“, каза управителят на TIMOCOM Тим Тирман.

продължаване на четенето >

Компанията, специализирана в IT и обработката на данни, преструктурира присъствието си в Полша и планира мащабно надграждане на присъствието си на ново централно местоположение. По този начин занапред Полша ще стане още по-стратегически значим пазар за цифровата трансформация на логистиката в Европа.


продължаване на четенето >

Еркрат, 17.10.2019 – Транспортните фирми в Германия имаха по-малко сделки през третото тримесечие на 2019 г. отколкото през предходната година. От юли до септември вътрешните шосейни превози в Германия намаляха с 12 процента спрямо същия период на предходната година. Все пак конюктурно обусловената низходяща тенденция, която се появи до средата на годината при търсенето на транспортни услуги в първата система Smart Logistics System в Европа, спря. Това споделя IT фирмата TIMOCOM в своя анализ към третото тримесечие на 2019 г. с поглед върху транспортния барометър. 

продължаване на четенето >

Еркрат, 26 септември 2019 г. – На 26-ти септември отново се чества Европейския ден на езиците. С него Съветът на Европа иска да допринесе за запазването на езиковото многообразие в Европа, да покаже на хората предимствата от езиковите познания, да стимулира индивидуалната многоезичност и да мотивира европейците да учат езици. Честването е въведено през 2001 година, Европейската година на езиците. От тогава някои неща са се променили, най-вече в дигиталната сфера.

продължаване на четенето >

Еркрат/Мюнхен, 5 юни 2019 г. – TIMOCOM проправя пътя към цифровата ера на транспортните и логистични фирми. На изложението transport logistic 2019 в Мюнхен доставчикът на IT услуги презентира цялостна система от нови приложения, интерфейси и партньори, която подпомага цифрово логистиците във всички области на транспортния процес. „Ние искаме да направим иновациите, които нашите клиенти ежедневно използват, толкова леснодостъпни, колкото е електричеството в домовете“, каза говорителят на TIMOCOM Гунар Гбурек.

продължаване на четенето >

Еркрат, 14.03.2019 г. – TIMOCOM продължава да се разраства. Операторът на умната логистична система Smart Logistics System отбеляза повече динамика през изминатата година не само в своята борса за товари. Опериращата в цяла Европа IT фирма направи през 2018 г. най-голям скок с приложенията за цифровизация на управлението на поръчките в логистиката.

продължаване на четенето >

Augmented Logistics за европейската логистика

За 8-ми пореден път TIMOCOM стана водещата IT фирма в Европа в областта на логистиката на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер. Тази година TIMOCOM използва тази възможност за нещо специално. На изложението за мобилност, транспорт и логистика фирмата се презентира със своето ново лого като първата Smart Logistics System и представи визията си за Augmented Logistics.

От повече от двадесет години TIMOCOM трайно променя и цифровизира заедно със своите клиенти логистичния бранш. Сега фирмата заедно с тях прави следващата крачка в развитието си и се трансформира. Основа за това стават новите визия и мисия на фирмата. TIMOCOM вярва в съществуването на един свят без логистични предизвикателства и си поставя за мисия да направи логистиката умна, безопасна и лесна. Тази стратегия намира отражение и в новата маркетингова идентичност

Но какви точно са основните фактори на тази трансформация?

продължаване на четенето >

Търговският конфликт със САЩ засега не оказва въздействие върху натоварването на транспортните фирми в Европа. Макар Европейската комисия текущо да понижи прогнозата си за растежа за 2018 г. поради конфликта за митата на 2,1 процента (спрямо прогнозата от месец май: 2,3%), месец след въвеждането на наказателни мита от страна на САЩ търсенето на товарни обеми остава на константно високо ниво. Това показва транспортният барометър на TimoCom, браншовият индикатор за развитието на шосейния транспорт в Европа.

продължаване на четенето >

Логистиката от врата до врата на бързоразвалящи се стоки като плодове и зеленчуци изисква максимална точност и професионализъм. Доставчиците трябва да могат да реагират гъвкаво на нуждите на търговията и понякога вместо цял товарен автомобил да транспортират „само“ няколко палета. Освен това възложителят иска да може да проследява онлайн стоките си през цялото време. Изискванията към транспорта са поне толкова високи, колкото към производството. Затова испанската фирма Germans Barri използва не само най-новите технологии за складиране и охлаждане на своите плодове и зеленчуци, но също така и цифрово оптимизиране на транспортните процеси.

продължаване на четенето >

Контакт с пресата

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

в началото

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама. Научете повече