Съобщения за пресата

Тук ще намерите всичката актуална информация от пресата по различни теми за TIMOCOM, нашите клиенти, както и за бранша.

Компанията, специализирана в IT и обработката на данни, преструктурира присъствието си в Полша и планира мащабно надграждане на присъствието си на ново централно местоположение. По този начин занапред Полша ще стане още по-стратегически значим пазар за цифровата трансформация на логистиката в Европа.


продължаване на четенето >

Еркрат, 17.10.2019 – Транспортните фирми в Германия имаха по-малко сделки през третото тримесечие на 2019 г. отколкото през предходната година. От юли до септември вътрешните шосейни превози в Германия намаляха с 12 процента спрямо същия период на предходната година. Все пак конюктурно обусловената низходяща тенденция, която се появи до средата на годината при търсенето на транспортни услуги в първата система Smart Logistics System в Европа, спря. Това споделя IT фирмата TIMOCOM в своя анализ към третото тримесечие на 2019 г. с поглед върху транспортния барометър. 

продължаване на четенето >

Еркрат, 26 септември 2019 г. – На 26-ти септември отново се чества Европейския ден на езиците. С него Съветът на Европа иска да допринесе за запазването на езиковото многообразие в Европа, да покаже на хората предимствата от езиковите познания, да стимулира индивидуалната многоезичност и да мотивира европейците да учат езици. Честването е въведено през 2001 година, Европейската година на езиците. От тогава някои неща са се променили, най-вече в дигиталната сфера.

продължаване на четенето >

Еркрат/Мюнхен, 5 юни 2019 г. – TIMOCOM проправя пътя към цифровата ера на транспортните и логистични фирми. На изложението transport logistic 2019 в Мюнхен доставчикът на IT услуги презентира цялостна система от нови приложения, интерфейси и партньори, която подпомага цифрово логистиците във всички области на транспортния процес. „Ние искаме да направим иновациите, които нашите клиенти ежедневно използват, толкова леснодостъпни, колкото е електричеството в домовете“, каза говорителят на TIMOCOM Гунар Гбурек.

продължаване на четенето >

Еркрат, 14.03.2019 г. – TIMOCOM продължава да се разраства. Операторът на умната логистична система Smart Logistics System отбеляза повече динамика през изминатата година не само в своята борса за товари. Опериращата в цяла Европа IT фирма направи през 2018 г. най-голям скок с приложенията за цифровизация на управлението на поръчките в логистиката.

продължаване на четенето >

Augmented Logistics за европейската логистика

За 8-ми пореден път TIMOCOM стана водещата IT фирма в Европа в областта на логистиката на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер. Тази година TIMOCOM използва тази възможност за нещо специално. На изложението за мобилност, транспорт и логистика фирмата се презентира със своето ново лого като първата Smart Logistics System и представи визията си за Augmented Logistics.

От повече от двадесет години TIMOCOM трайно променя и цифровизира заедно със своите клиенти логистичния бранш. Сега фирмата заедно с тях прави следващата крачка в развитието си и се трансформира. Основа за това стават новите визия и мисия на фирмата. TIMOCOM вярва в съществуването на един свят без логистични предизвикателства и си поставя за мисия да направи логистиката умна, безопасна и лесна. Тази стратегия намира отражение и в новата маркетингова идентичност

Но какви точно са основните фактори на тази трансформация?

продължаване на четенето >

Търговският конфликт със САЩ засега не оказва въздействие върху натоварването на транспортните фирми в Европа. Макар Европейската комисия текущо да понижи прогнозата си за растежа за 2018 г. поради конфликта за митата на 2,1 процента (спрямо прогнозата от месец май: 2,3%), месец след въвеждането на наказателни мита от страна на САЩ търсенето на товарни обеми остава на константно високо ниво. Това показва транспортният барометър на TimoCom, браншовият индикатор за развитието на шосейния транспорт в Европа.

продължаване на четенето >

Логистиката от врата до врата на бързоразвалящи се стоки като плодове и зеленчуци изисква максимална точност и професионализъм. Доставчиците трябва да могат да реагират гъвкаво на нуждите на търговията и понякога вместо цял товарен автомобил да транспортират „само“ няколко палета. Освен това възложителят иска да може да проследява онлайн стоките си през цялото време. Изискванията към транспорта са поне толкова високи, колкото към производството. Затова испанската фирма Germans Barri използва не само най-новите технологии за складиране и охлаждане на своите плодове и зеленчуци, но също така и цифрово оптимизиране на транспортните процеси.

продължаване на четенето >

Това е юбилей и специална чест: IT специалистът TimoCom беше отличен на 21 юни на церемония по връчване на наградите на издателство ETM за 10-ти пореден път за най-добрата марка в категория „Борса за товари“. По този начин операторът на най-голямата транспортна платформа в Европа продължава да надгражда своята история на успеха, започнала през 1997 година. Като първи продукт на TimoCom, борсата за товари е важна част от транспортната платформа, която през годините постоянно се развива и междувременно включва различни приложения за цялостна обработка на транспортния процес.

продължаване на четенето >

Еркрат/Хановер, 22.08.2018 г. – Водещият в Европа специалист в областта на IT и данните в сферата на логистиката, TIMOCOM, ще се представи на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер (на 20.09.-27.09.) с основно преработено маркетингово присъствие и нови IT решения, които ще предоставят на потребителите по-добра видимост и свързаност по продължение на транспортната верига.

продължаване на четенето >

Продължаващото лятно време в Германия кара логистичния бранш да се поти. В периода от февруари до март тази година, търсенето на хладилни превозни средства почти се утрои, съобщава транспортната платформа на TimoCom. Последиците: В търговията рафтовете започнаха да се изпразват, понеже производителите не можеха да получат своите суровини от фермите.

 

Недостигът на налични капацитети на транспортния пазар беше усложнен от и без това засиленото в началото на годината търсене на товарни обеми. „Наблюдаваме, че броят на офертите за товари през месец май се е увеличил с над 30 процента спрямо предходната година“, разказва Давид Моог, бизнес анализатор в TimoCom. Причината за това е не само продължаващото добро състояние на икономиката в Германия. „Немското супер лято доведе до експлозивно търсене на климатизирани транспортни средства.“

Тук става въпрос не само за транспортиране на дълбокозамразени стоки или чувствителни пресни продукти като плодове и зеленчуци. Също така и продукти като лекарства, шоколадови изделия или козметика трябва да бъдат транспортирани при определена температура – в рамките на една изцяло документирана хладилна транспортна верига. „Напрегнатата ситуация на транспортния пазар стана още по-напрегната през тази година“, каза говорителят на TimoCom Гунар Гбурек.

продължаване на четенето >

Търсещите складови площи все по-често се оплакват от недостиг на такива площи. Същевременно според данните на Федералната статистическа служба през последните години броят на новозавършените логистични имоти постоянно нараства. Защо съществува това разминаване между „повече складови имоти“ и „по-малко налични складови площи“? И защо наличните складови пространства не се използват оптимално? Гунар Гбурек, говорител на TimoCom, намира отговори и дава идеи как бизнесът със свободни пространства да върви още по-успешно за всички заинтересувани. 

продължаване на четенето >

Контакт с пресата

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

в началото

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама. Научете повече