25.01.2022

Ръст в цифровизацията на логистиката

TIMOCOM обяви огромен ръст на броя на клиентите – повече от 50 000 клиенти използват системата Smart Logistics System на FreightTech компанията.

TIMOCOM свързва в мрежа европейската логистика

Еркрат, 25.01.2022 г. – FreightTech фирмите предлагат на участниците в логистиката цифрово подпомагане при управлението на логистичните процеси. Точно това прави и системата Smart Logistics System на TIMOCOM и подпомага клиентите от първоначалните бизнес контакти до обработването на плащането. Тази услуга се използва от все повече играчи на пазара. Наскоро IT фирмата надхвърли границата от 50 000 клиенти и се радва на трайно доверие в логистичния бранш. „Това е важно постижение в нашата фирмена история и важна стъпка по пътя към нашата визия за свят без логистични предизвикателства“, коментира Тим Тирман, управляващ партньор на TIMOCOM.

„Това е важно постижение в нашата фирмена история и важна стъпка по пътя към нашата визия за свят без логистични предизвикателства.“ Тим Тирман, управляващ партньор на TIMOCOM

„Готовността за цифровизация нарасна изключително много поради извънредните обстоятелства през последните две години. Това се отрази и на увеличаването на броя на нашите клиенти“, каза Тим Тирман, управляващ партньор на TIMOCOM. „Да Ви предложим надеждна платформа, в която можете да намерите нови търговски партньори и да облекчите работните си процеси, това е било и остава наша цел.“ Бумът във FreightTech се вижда не само от търговската статистика на TIMOCOM: Fraunhofer SCS констатира, че голяма част от 350 стартъп фирми в логистиката, които междувременно предлагат услугите си на немскоговорящия пазар, предлагат технологии или услиги, които подпомагат логистиката.

 

Транспортният пазар остава напрегнат

 

Cистемата Smart Logistics System на TIMOCOM предлага на участниците в логистиката цифрово подпомагане при управлението на логистичните процеси – от първоначалните бизнес контакти до обработването на плащането. В борсата за товари ежедневно се предлагат до 800 000 оферти за товари и товарни обеми от повече от 135 000 потребители. През 2021 година често имаше повече от 1 милион международни оферти за товари на ден, за които в системата се търсеха подходящи товарни обеми. Освен това чрез системата се проследиха повече от 175 000 товарни автомобила и бяха калкулирани около 37 милиона маршрута през годината.

 

Логистиката става все по-популярна, което има връзка с много напрегнатата напоследък ситуация на транспортния пазар. „Предизвикателствата, породени от недостига на шофьори и недостатъчните транспортни капацитети ще продължат да занимават световната икономика и през идващата година“, каза Гунар Гбурек, ръководител на отдела за бизнес въпроси. Затова TIMOCOM предлага лесни и гъвкави решения, които противодействат на недостига в транспорта и логистиката в шосейния транспорт.

 

 

Повече информация за TIMOCOM ще намерите на www.timocom.com.

 

Дължина: 2 391 знака, включително интервалите

 

За TIMOCOM

TIMOCOM GmbH е средна по големина транспортна фирма. Компанията, специализирана в IT и обработката на данни, помага с умни, сигурни и лесни решения на своите клиенти да постигнат логистичните си цели. Посредством системата Smart Logistics System са свързани в мрежа повече от 50 000 проверени клиенти, които ежедневно предлагат до 800 000 оферти за международни товари и товарни обеми.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото