skip navigation

Складова логистика

Складовата логистика е част от логистиката за бизнеса които се занимава със складиране. Той включва системното съхранение и управление на стоките в складовете. Компаниите използват специфичен логистичен софтуер като инструменти за управление на складовете,за да се рационализират процеси като получаване, транспортиране и складиране на стоки. Има дори курсове за професионално обучение по складова логистика. Специалистите по складова логистика са отговорни за логистично планиране и организация. Техните задачи включват приемане, одобряване, товарене, съхраняване, транспортиране и опаковане на стоки. Сстоките трябва да се съхраняват в зависимост от състоянието и характеристиките си (например твърди, течни, експлозивни, токсични, малотрайни) . Освен това трябва да бъдат създадени товарните графици , като се вземат предвид законовите разпоредби и да бъдат планирани маршрути. Складоваата логистика помога за регулирането и оптимизирането на информацията на потока от материали ии активи от поръчителите към продавачите.

Виш още:

  • Използване на склад

    На първо място използването на склада зависи от условията на склад и / или складовите площи. Складовите помещения трябва да бъдат оборудвани в зависимост от вида на стоката която трябва да се [...]

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на Вашата регистрация Вие потвърждавате, че приемате нашите разпоредби за защита на данните.

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото