Сега можете да направите своите транспортни и логистични процеси лесни и оптимизирани. Без значение дали става въпрос за започването на транспорта, за неговото извършване или за управлението на поръчките, в системата Smart Logistics System на TIMOCOM ще намерите подходящото приложение за Вашите нужди и степен на цифровизация.

Складова логистика

Складовата логистика е част от логистиката за бизнеса които се занимава със складиране. Той включва системното съхранение и управление на стоките в складовете. Компаниите използват специфичен логистичен софтуер като инструменти за управление на складовете,за да се рационализират процеси като получаване, транспортиране и складиране на стоки. Има дори курсове за професионално обучение по складова логистика. Специалистите по складова логистика са отговорни за логистично планиране и организация. Техните задачи включват приемане, одобряване, товарене, съхраняване, транспортиране и опаковане на стоки. Сстоките трябва да се съхраняват в зависимост от състоянието и характеристиките си (например твърди, течни, експлозивни, токсични, малотрайни) . Освен това трябва да бъдат създадени товарните графици , като се вземат предвид законовите разпоредби и да бъдат планирани маршрути. Складоваата логистика помога за регулирането и оптимизирането на информацията на потока от материали ии активи от поръчителите към продавачите.

Вижте също:

  • Използване на склад

    На първо място използването на склада зависи от условията на склад и / или складовите площи. Складовите помещения трябва да бъдат оборудвани в зависимост от вида на стоката която трябва да се съхранява Например,за съхранение на охладени стоки склада трябва

Запознайте се отвътре с бранша

Регистрирайте се тук и ще получавате редовно статии, които ще улеснят работното Ви ежедневие и ще разширят Вашия бизнес хоризонт.

Абонирайте се за бюлетина

в началото