skip navigation

Фиксиран срок

Фиксиран срок имаме тогава, когато при договарянето на транспортна поръчка се уговаря конкретен период от време за товаренето или разтоварването на товарния автомобил. Спазването на този срок е съставна част от задълженията по договора.

Понятието
Фиксираният срок заменя остарялото понятие „срочна стока“. По-широкообхватното понятие е „фиксирана сделка“.

Обичайната практика
Фиксираните срокове се договарят по-често за разтоварването, а по-рядко за натоварването. Най-често договореният фиксиран срок указва до кога най-късно стоката трябва да бъде при клиента. Ако товарният автомобил пристигне по-рано се счита, че срокът е спазен. Има, обаче, и фиксирани срокове, при които стоката не трябва да пристига по-рано. Поради различни причини: Кранът за разтоварването е поръчан за определено време или трябва да бъде затворена улица, за да може да премине товарният автомобил. Освен това фиксираните срокове се използват за гарантиране на стриктно управление на времевите прозорци. Така се свежда до минимум времето за чакане на товарната рампа.

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на Вашата регистрация Вие потвърждавате, че приемате нашите разпоредби за защита на данните.

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото