skip navigation

С LTL (Less Then Truckload)

С LTL (Less Then Truckload) се обозначава частичен товар на товарен автомобил. Обикновено за товарен автомобил, който е натоварен само частично, се търсят допълнителни частични товари, така че транспортът да излезе на печалба. Алтернатива на допълнителните частични товари са групажните товари.

Теоретично при едно и също тегло и обем, няколко частични товара може да донесат повече пари на превозвача отколкото един цялостен товар, но трябва да се има предвид, че на всяко място на товарене и разтоварване може да се наложи престой, което може да доведе до значително забавяне. При особено спешни доставки може да се случи, че товарният автомобил за съжаление да не може да използва по-дълъг маршрут заради частичен товар.

Частичният товар на контейнер се нарича LCL („less than container load“).

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на Вашата регистрация Вие потвърждавате, че приемате нашите разпоредби за защита на данните.

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото