Сега можете да направите своите транспортни и логистични процеси лесни и оптимизирани. Без значение дали става въпрос за започването на транспорта, за неговото извършване или за управлението на поръчките, в системата Smart Logistics System на TIMOCOM ще намерите подходящото приложение за Вашите нужди и степен на цифровизация.

С LTL (Less Then Truckload)

С LTL (Less Then Truckload) се обозначава частичен товар на товарен автомобил. Обикновено за товарен автомобил, който е натоварен само частично, се търсят допълнителни частични товари, така че транспортът да излезе на печалба. Алтернатива на допълнителните частични товари са групажните товари.

Теоретично при едно и също тегло и обем, няколко частични товара може да донесат повече пари на превозвача отколкото един цялостен товар, но трябва да се има предвид, че на всяко място на товарене и разтоварване може да се наложи престой, което може да доведе до значително забавяне. При особено спешни доставки може да се случи, че товарният автомобил за съжаление да не може да използва по-дълъг маршрут заради частичен товар.

Частичният товар на контейнер се нарича LCL („less than container load“).

Запознайте се отвътре с бранша

Регистрирайте се тук и ще получавате редовно статии, които ще улеснят работното Ви ежедневие и ще разширят Вашия бизнес хоризонт.

Абонирайте се за бюлетина

в началото