skip navigation

Сега можете да направите своите транспортни и логистични процеси лесни и оптимизирани. Без значение дали става въпрос за започването на транспорта, за неговото извършване или за управлението на поръчките, в системата Smart Logistics System на TIMOCOM ще намерите подходящото приложение за Вашите нужди и степен на цифровизация.

С FTL (Full Truck Load)

С FTL (Full Truck Load) се обозначава транспорт, при който товарният автомобил превозва един единствен товар, с който е натоварен напълно. Това се нарича също и цялостен товар.

Цялостните товари са много удобни както за шофьорите, така и за превозвачите и възложителите. За превозвачите се елиминират допълнителните разходи за авизиране, фактуриране, както и времето за престой на няколко места за товарене и разтоварване. Шофьорът изразходва по-малко усилия за товарене и разтоварване, както и за осигуряване на товара. Възложителят печели от това, че това е най-бързият транспортен вариант за превозване на стоките директно от мястото на натоварване до получателя, без други отклонения по маршрута.

Противоположното понятие на FTL е частичният товар, наричан също LTL (Less Than Truckload). Един пълен контейнер се нарича FCL (Full Container Load), при железопътния транспорт се говори за товар на вагон.

Запознайте се отвътре с бранша

Регистрирайте се тук и ще получавате редовно статии, които ще улеснят работното Ви ежедневие и ще разширят Вашия бизнес хоризонт.

Абонирайте се за бюлетина

Alle mit '*' markierten Felder sind Pflichtfelder, bitte unbedingt ausfüllen.

Mit dem Absenden Ihrer Registrierung bestätigen Sie Ihr Einverständnis mit unseren Datenschutzrichtlinien.

Newsletter-Anmeldung:


Ihre persönlichen Daten (E-Mailadresse, Name und Vorname) werden für die Informationszusendung von TIMOCOM GmbH an die Datenbank der SC-Networks GmbH (Registergericht: Amtsgericht München, Registernummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. Die SC-Networks GmbH unterwirft sich dem Bundesdatenschutzgesetz, sowie den Weisungen der TIMOCOM GmbH.

в началото