skip navigation

С FTL (Full Truck Load)

С FTL (Full Truck Load) се обозначава транспорт, при който товарният автомобил превозва един единствен товар, с който е натоварен напълно. Това се нарича също и цялостен товар.

Цялостните товари са много удобни както за шофьорите, така и за превозвачите и възложителите. За превозвачите се елиминират допълнителните разходи за авизиране, фактуриране, както и времето за престой на няколко места за товарене и разтоварване. Шофьорът изразходва по-малко усилия за товарене и разтоварване, както и за осигуряване на товара. Възложителят печели от това, че това е най-бързият транспортен вариант за превозване на стоките директно от мястото на натоварване до получателя, без други отклонения по маршрута.

Противоположното понятие на FTL е частичният товар, наричан също LTL (Less Than Truckload). Един пълен контейнер се нарича FCL (Full Container Load), при железопътния транспорт се говори за товар на вагон.

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на Вашата регистрация Вие потвърждавате, че приемате нашите разпоредби за защита на данните.

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото