skip navigation

Транспортенлексикон

Лексикон записи

Под Logistik 4.0

Под Logistik 4.0 се разбира най-модерната логистика с включване на свързването в мрежа, цифровизацията и използването на облачни компютърни технологии. Това повече не ограничава работата на спедиторите – както по-рано – до чистия транспорт, но също така дава достъп до надфирмено координиране на логистиката в цялата снабдителна верига.

Понятието
Logistik 4.0 възникна въз основа на понятието Industrie 4.0, за което се чу за пръв път през 2011 година в Хановер на изложението „IAA Nutzfahrzeuge“. Според него ние се намираме в четвъртата индустриална революция. Първата се случи с използването на енергията на парата, втората - с използването на електрическата енергия и въвеждането на поточните линии. Третата индустриална революция – наричана също и цифрова революция – започна с автоматизацията на производството и използването на електроника, като например програмируемото управление.

Logistik 4.0 доразвива тази тенденция с включването на модерни информационни и комуникационни технологии. Интелигентни и свързани в цифрова мрежа системи позволяват на хора, машини, системи, логистика и продукти директно да комуникират помежду си. Когато логистиката се интегрира в снабдителната верига във възможно най-ранен етап, се постига оптимизация и производство just-in-time. От друга стана по тази начин превозвачите очакват да получат по-голяма сигурност при планиране, още по-добро използване на капацитета на автопарковете си и по-кратко време на изчакване на мястото за товарене.

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на Вашата регистрация Вие потвърждавате, че приемате нашите разпоредби за защита на данните.

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото