Изберете незабавно плащане и положителни парични потоци

Дългите срокове на плащане за съжаление са част от ежедневието в сектора на логистиката. Въпреки това текущите разходи и фактурите трябва да се плащат навреме. Вашата транспортна фирма често достига границите на възможностите си в резултат на това. Но не се притеснявайте: В TIMOCOM борса вече можете да обработвате поръчките си за транспорт чрез платежните услуги на нашия партньор за услуги с добавена стойност JITpay™.


Платежната услуга гарантира, че винаги ще получавате парите си веднага след приключване на превоза. Никога повече неплатени сметки. Изберете бърза ликвидност и сигурност.

Вашите предимства от пръв поглед:

Ликвидност

Получете парите си в рамките на максимум 24 часа и увеличете ликвидността си.

Конкурентно предимство

Приемайте нови поръчки за транспорт по-бързо и се откроявайте от конкуренцията.

Международен мащаб

Намалете риска от несъбираеми вземания по поръчки от над 29 държави.

Пестите време

Прехвърлете управлението на вземанията си и сложете край на отнемащите време проверки на входящите плащания.

Прозрачност на разходите

Регистрирайте се безплатно и се възползвайте от прозрачен модел на таксуване.

Преимущество

Възползвайте се от 3 безплатни поръчки като клиент на TIMOCOM.

Колко струва услугата за плащане?

За използването на платежната услуга се заплаща малка такса.
Тя се определя от срока на плащане, договорен с Вашия възложител.
 

Срок за плащане

Такса за обслужване

Сума въз основа на примера с 500 € бруто

30 дни

2,99% от фактурираната сума

14,95 €

45 дни

3,49% от фактурираната сума

17,45 €

60 дни

3,99% от фактурираната сума

19,95 €

90 дни

4,99% от фактурираната сума

24,95 €


Как мога да получа парите си за 24 часа?

Условието е да сте регистрирани в JITpay™ и TIMOCOM. В офертата за превоз на товари вече можете да видите дали Вашият бизнес партньор позволява изпълнение чрез факторинг.

Толкова е просто:

  1. Интересувате се от оферта за превоз и искате да получите парите си веднага?  Тогава кликнете в оферта за превоз върху бутона ,,Плащане в рамките на 24 часа''.
  2. След това ще бъдете изпратени към външната партньорска страница на JITpay™. Фирмените Ви данни и данните за товара ще бъдат предадени автоматично.
  3. След като транспортът е завършен, качете разписката за доставка в портала на JITpay™.
  4. Разрешете продажбата на вземания и ще получите парите си в рамките на 24 часа.
TIMOCOM1.3.4.2.PoD

Най-често задаваните въпроси от страна на клиентите ни относно услугата факторинг:

Факторингът е начин, по който компаниите могат да продадат своите просрочени вземания от една или повече доставки на стоки, за да получат незабавна ликвидност. В този случай пълният кредитен риск (рискът от неизпълнение от страна на длъжника) се поема от финансовото предприятие (в този случай: JITpay™).

Факторингова компания (тук: JITpay™) е така нареченият ФАКТОР, който купува неизплатен дълг от клиент, така нареченият ДЛЪЖНИК, от друго дружество (например от Вас) - КРЕДИТОР. Обикновено кредиторът получава неизплатения си дълг от фактора в рамките на 48 часа*, който след това го претендира от длъжника.

*в работни дни

При факторинга продавате Вашите просрочени вземания, т.е. фактурата към Вашия клиент на външна компания и в замяна получавате незабавно плащане. Факторингова компания (в този случай: JITpay™) впоследствие поема целия риск и цялото управление на вземанията.

Ползите от услугата факторинг включват подобрена ликвидност и оптимизиране на паричните потоци, възлагане на аутсорсинг на писмата за просрочени задължения и събирането на вземания и защита от несъбираеми вземания. Освен това намалението на счетоводния баланс и съответно увеличаването на собствения капитал (подобряване на кредитния рейтинг) е друго предимство на факторинга.

За използването на услугата факторинг чрез JITpay™ се заплаща малка такса за обслужване. Тя се определя от срока на плащане, договорен с Вашия възложител. Таксата възниква само когато действително използвате услугата. Няма други разходи извън таксата.

Срок за плащане

Такса за услуги

Сума въз основа на примера с 500 € бруто

30 дни

2,99% от фактурираната сума

14,95 €

45 дни

3,49% от фактурираната сума

17,45 €

60 дни

3,99% от фактурираната сума

19,95 €

90 дни

4,99% от фактурираната сума

24,95 €


Условието е да сте регистрирани в TIMOCOM и JITpay™. Можете да се регистрирате в JITpay™ лесно и удобно през TIMOCOM борса. След като регистрацията Ви в JITpay™ бъде потвърдена, можете да използвате услугата факторинг по всяко време на борсата. Регистрацията е напълно безплатна.

Условието е да сте регистрирани в TIMOCOM и JITpay™. Можете да се регистрирате в JITpay™ лесно и удобно през TIMOCOM борса. След като регистрацията Ви в JITpay™ бъде потвърдена, можете да използвате услугата факторинг по всяко време на борсата. Регистрацията е напълно безплатна.

Плащането се извършва в рамките на 24 - 48 часа* след представяне на фактурата.

*в работни дни

Понастоящем предлагаме услугата факторинг на транспортни компании (изпълнители) чрез нашия партньор JITpay™ в следните държави:

  • Германия
  • Чехия
  • Полша
  • Холандия
  • Литва
  • Латвия
  • Словакия
  • Словения

При същинския факторинг дружеството продава вземанията си от клиенти на факторингова компания и получава в замяна незабавно плащане. Факторинговата компания поема риска за вземанията и се грижи за управлението им (както е в случая с JITpay). Несъщинският факторинг, от друга страна, включва само финансиране на вземанията от страна на факторинговата компания; рискът остава за компанията (т.е. продавача на вземанията).

Възложителите могат да бъдат установени в почти всички европейски държави. Изключени са възложителите, установени в следните държави:

- Албания

- Андора

- Армения

- Азербайджан

- Босна и Херцеговина

- България

- Грузия

- Казахстан

- Косово

- Хърватия

- Лихтенщайн

- Мароко

- Молдова (Република Молдова)

- Монако

- Черна гора

- Северна Македония

- Норвегия

- Руска федерация

- Сърбия

- Тунис

- Украйна

- Узбекистан

- Беларус

Ако имате въпроси, моля, свържете се с нашия партньор JITpay™:

+49 531 387 630 10

support@JITpay.eu

Имате ли въпроси?

Nehmen Sie hier direkt Kontakt zu JITpay™ auf:

в началото