21.09.2016

TimoCom с нова функция

Цифрова промяна в най-голямата транспортна платформа в Европа

(1)

Има една дума с 12 букви, която се използва все по-често в транспортния и логистичния бранш и която присъства неотменно както в речниците, така и във фирмената терминология. Става дума за „цифровизация“. Това понятие все повече набира скорост. За да си осигурят по-добра конкурентоспособност, фирмите трябва още от сега да започнат да оптимизират собствените си процеси. За да може да подпомага своите повече от 110 000 потребители, доставчикът на IT услуги TimoCom разшири транспортната си платформа с важна функция: Функция за качване и сваляне на документи.

Просто веднъж

Преди, например, нещата стояха по следния начин: Човек намира подходящия товар и двете страни се договарят. След това остава само обичайните документи да бъдат разменени по факс или имейл. Получаването им отнемаше доста време, а в най-лошия случай не идваха. Телефонирането на спираше, ценното време течеше и нервите се обтягаха. Сега това може да бъде променено чрез еднократно качване на документите, казва фирменият говорител Марсел Фрингс. „Интегрираната в онлайн фирмената директория функция за качване и сваляне на документи позволява на нашите потребители да качват във фирмения си профил своите най-често търсени документи, като например лиценз за ЕС, бланка и застраховка като превозвач, и така да ги предоставят на разположение на другите потребители на TimoCom. Благодарение на това дразнещото пращане на документи по факс или имейл повече не е необходимо.“ В допълнение на положителния ефект за пестене на време, има и още едно решително предимство: Качвайки документите си, потребителите могат да повишат значително конкурентното си предимство, понеже колкото по-подробен и значим е фирменият профил, толкова е по-голяма е вероятността за сключването на сделки.

 

Сигурност и видимост

При цифровия обмен на данни човек иска да може да разчита на защитата на своите данни и сигурното им изпращане. Често това не е възможно при изпращане посредством публични услуги за комуникация или имейл. С новата функция за качване и сваляне на документи клиентите на TimoCom могат да разчитат на защитата на данните, понеже техните данни се обработват съгласно стриктните разпоредби за защита на данните на немското законодателство и запаметяването на документите се извършва винаги сигурно и криптирано. Освен това през цялото време през целия процес на качване те запазват пълен контрол върху видимостта на своите документи, понеже след качването те не са видими нито за TimoCom, нито за другите клиенти на TimoCom. Едва след като каченият документ бъде направен активно видим, той може да бъде видян и свален от другите потребители на транспортната платформа. Какво още се вижда: TimoCom постави крайъгълния камък на цифровизацията. Сега за над 36 000 клиенти важи една дума с 6 букви: Начало!

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото