28.05.2014

Laztrans използва GPS техника на Sycada през TimoCom

Транспортната фирма пести време и печели търговски партньори с TC eMap®

(1)

Дюселдорф, 28.05.2014 г. В днешно време без информационни технологии не може да има развитие в транспортния бранш. Това знае и белгийският доставчик на логистични услуги Laztrans и затова разчита на два важни инструмента: Водещата в Европа борса за товари и товарни обеми на TimoCom и най-съвременната GPS техника на Sycada. Благодарение на общ интерфейс, сега телематичните системи на Sycada могат да бъдат показвани през новата платформа за проследяване на TimoCom - TC eMap® . Това пести не само време, но освен това предоставя и важни конкурентни предимства.

Най-голямата насочена към потребителите платформа за проследяване

Когато става въпрос за прилагане на практика на нови технологии, много транспортни фирми се убеждават в ползата от новите технологии едва тогава, когато други вече празнуват успеха. За щастие, спедиторската фирма Laztrans не е в групата на скептиците, а е по-скоро „пионер“. „Във всички наши превозни средства монтирахме телематика на Sycada. С борсата за товари на TimoCom работим от 10 години. Сега Sycada може да се проследява чрез TC eMap® на TimoCom. Първо тествахме интерфейса безплатно – а след това вписахме целия наш парк от 35 превозни средства“, разказва собственикът Еюп Кумас. Неговите работници само трябва да влязат веднъж в платформата на TimoCom и могат директно от борсата за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® да определят маршрута и разходите за съответната релация. По такъв начин остава повече време за същинския бизнес. „Ние имаме много предизвикателни поръчки за транспорт - от куриерски пътувания до хладилни транспорти. За това се изисква добра организация.

TC eMap® значително улеснява нашата работа“, казва Кумас.

С решението за проследяване Laztrans печели не само ефективност, но също и нови търговски партньори. Доставчикът на транспортни услуги посочва в борсата за товари още при задаването на свободния товарен обем, че разполага с превозни средства с договор за GPS локализация. „ Фактът, че ние използваме за проследяване, създава доверие при потенциални бизнес партньори и да завършва нашият профил.“ 

TC eMap® на TimoCom в момента е най-голямата платформа за проследяване в Европа. „Вече успяхме да спечелим около 80 партньори в телематичните услуги. От индустриални гиганти до специализирани доставчици, целият спектър на GPS доставчици е тук“, отбелязва главният представител на TimoCom Марсел Фрингс.

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото