03.04.2017

BMEnet отличи TimoCom за „Покупка на транспортни услуги“

Транспортната платформа получи печата за качество на BMEnet GmbH

(3)

Вече за втори пореден път транспортната платформа на TimoCom получи печата за качество „Покупка на транспортни услуги“ на BMEnet GmbH, дружеството за извършване на услуги по оценяване на Bundesverbands Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik (BME) e.V. Отличието оценява по достойнство ефективността, насочеността към потребителя и високата пазарна прозрачност на TimoCom.

Да усъвършенстваме заедно бъдещето на покупките на транспортни услуги

Нарастващата цифровизация и все по-непредсказуемото поведение на потребителите значително променят начина на закупуване на транспортни услуги. Освен рамкови договори, все по-често фирмите имат нужда от допълнителни гъвкави решения, за да могат да реагират бързо, лесно и сигурно на колебанията на пазара.

 

С публикуваните ежедневно до 150 000 оферти за товарни обеми на спотовия пазар и с логистичната си мрежа от над 36 000 проверени фирми от цяла Европа, TimoCom предлага подходящото приложение за тази цел – и едновременно с това повишава пазарната прозрачност. „Полученото признание от BME ни показва, че сме на прав път. Ние продължаваме да работим за цифровизацията на сделките с транспортни услуги в диалог с превозвачите, спедиторите и товароизпращачите“, разяснява Гунар Гбурек, говорител на TimoCom, и дава конкретна информация каква ще бъде следващата крачка: „На панаира за транспорт и логистика в Мюнхен през май ще представим ново приложение, което ще направи цифровизацията още по-лесна за всички участници.“

 

Най-важни положения и резултати

Печатът за качество на BMEnet GmbH се присъжда на интегрирани софтуерни и платформени решения за оптимизиране на покупките и логистиката. Към най-важните положения за транспортната платформа спадат технически аспекти като обмена на данни и комуникацията. Тук TimoCom печели точки благодарение на многобройните интерфейси за връзка с доставчиците на телематични услуги и системите за управление на транспорта на клиентите, както и насочения към офертите комуникационен инструмент, TimoCom Messenger. В допълнение, правят впечатление високите стандарти за безопасност, както и лесната работа с приложенията.

 

Друг важен критерий е неутралитета на платформата. Според BME това помага на тези тези, които купуват транспортни услуги, с това че води до засилване спазването на разпоредбите от фирмите. Комисията отличи практичните филтри за избор и търсене, както и възможностите за въвеждане, които осигуряват по-концентрирана и по-ефективна работа. Накратко, транспортната платформа на TimoCom е решение, от което печелят и двете страни: Както за възложителите от производството и търговията, които се нуждаят краткосрочно от товарни обеми, така и за транспортните фирми, които търсят товари, за да избегнат скъпите празни курсове.

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото