06.01.2016

Час за игра при най-голямата транспортна платформа в Европа

Служителите на TimoCom влизат в ролята на своите клиенти за събитието Live-Game

(2)

Еркрат, 06.01.2016 г. Само през първите 10 дни след пускането на пазара, бяха изпратени повече от 500 000 съобщения чрез TimoCom Messenger. Най-големият измерен до сега брой потребители едновременно е 37 000 – и тенденцията е възходяща. TimoCom прокара нови пътища не само в логистичните информационни технологии: Също така се състоя и вътрешно обучение на служителите за TimoCom Messenger извън Power Point и заседателната зала. На събитие Live-Game консултантите, счетоводителите и персонала влизат в ролята на диспечери, превозвачи и товародатели, за да преживеят предимствата на TimoCom Messenger от първа ръка.

 

Служителите на TimoCom играят (като) луди

Една обикновено изглеждаща сряда в офиса на най-голямата транспортна платформа в Европа. Но в днешната обедна почивка столовата остана празна. Вместо това по всички коридори, канцеларии и в голямото хале на склада е толкова оживено като впървият учебен ден: „Хайде, ще дойдете ли всички тук?! Започва се! Къде да намеря Live-Stream?!“ - Консултантката с италиански произход Аня Палиалунга се подготвя за първия телефонен тур в „Messenger Game“. На това Live-Game събитие днес работниците на най-голямата транспортна платформа в Европа проиграват обичайните процеси на договаряне между производствените предприятия и спедицията, респективно превозвачите. За целта разработващият отдел на TimoCom е поставил в транспортната борса отделна затворена потребителска група с отделни, специално създадени за играта оферти. Сред тях Аня, като „капитан“ на своя отбор, ще се опита колкото е възможно по-бързо,да намери идеалния партньор за собствената си транспортна поръчка. Докато тя чака стартовия сигнал, „вестителят“ Еди, който днес се отличава със своите ярко червени панталони сред синьото море на TimoCom, вече чака на вратата. Полиглотът се шегува ту испански,ту на френски, за да освободи малко напрежението. Неговата френска колежка Клер действа като "шахматна фигура". Тя ще узнае веднага позицията на своя отбор и ще се отправи към халето на склада в сградата, където на пода е залепена шахматна дъска в естествена големина. Принципът на играта наподобява обичаната игра "Потапяне на кораби". Аня ще се опита да намери партньор за Клер, който е позициониран възможно най-близо до собствените координати. Така стартира отборът TimoCom Plattform, претърсва офертите и Аня хваща слушалката. За съжаление всички линии са заети. „Аххх, така става и при клиентите“, вика консултантката. За съжаление в този тур вестителят Еди няма сделка, за която да съобщи. Следователно, Клер само трябва да види, как се движат другите фигури, за да потвърди създадения по телефона фиктивен транспортен договор с едно помахване на ръката.

Явен победител: TimoCom Messenger

При така наречения „тур Messenger“, в който отборите комуникират помежду си чрез бизнес чата всичко изглежда по друг начин: В отбора на Анете „сделката“ е сключена още на минута 1:52. „Още се потя. С Messenger директно получихме съгласие. Това наистина става так, так!“ И при Аня се завърта отново: „С Messenger компенсирахме нашия нулев тур. Супер сделка. Мисля, че ще отида в спедицията! Обичам я!“ Действително, и при тази симулационна игра, както и в реалния живот, разчиташ да направиш „щастливия удар“, но благодарение на новия бизнес Messenger този път всички колеги успяха. Игровото поле в складовото хале е пълно. Сега съдиите имат най-тежката работа, тъй като бяха сключени два пъти повече игрови договори.

Междувременно водещият Нилс Отт от отдела за комуникация прави извод: „Колегите се забавляваха и от двете страни. Възловото послание, че в рамките на борсата може да се комуникира по-лесно и по-бързо чрез TimoCom Messenger, също беше ясно разбрано. И ако сега клиент поставя въпроси за начина на функциониране и предимствата, ние можем да кажем: Нека просто да го проиграем.“

Изтеглете съобщение за пресата
в началото