23.09.2013

Умно решение: Geoliner Trucking &Transport използва TomTom чрез борсата за товари

Транспортната фирма пести време и печели търговски партньори с TC eMap®

(2)

„И не е необходимо да инсталирам нищо повече. Мога да проследявам моя камион чрез TimoCom със същата парола като при TomTom? “, пита г-н Иванов, управител на едноименното транспортно предприятие. „Да, естествено. Това е голямото предимство на TC eMap®. Вие можете дори едновременно да показвате различни телематични системи. Когато например имате подизпълнители“, потвърждава Смахан Дахмани от TimoCom. Мениджърът Смахан Дахмани тъкмо обяснява на клиента, че за своите транспортни сделки той повече не трябва да превключва различни приложения.

Благодарение на новата TC eMap® решението за проследяване е свързано с неговата борса за товари.

Така определянето на местоположението с TomTom Business Solutions става особено лесно, тъй като същите данни за достъп се въвеждат директно в TC eMap® . „Ние отдавна използваме телематика, но връзката с борсата за товари е значително по-лесно и бързо“, счита управителят и намира подходящо сравнение: „Борсата за товари е тортата, а проследяването в сметаната отгоре.“

GPS данните не са автоматично видими за всички ползватели

 

От основаването през 2008 г. предприятието със седалище в Айндхофен непрекъснато се е разширявало. Въпреки нарастващата интернационалност достъпността не трябва да бъде пренебрегвана. “При въвеждане на превозно средство на борсата за товари ние вече сме показали, че в случай на поръчка нашето местоположение може да се определи по всяко време. Това създава за възложителите повече сигурност и те ни предпочитат“, казва  г-н Иванов. Но GPS данните не са автоматично видими за всички потребители. „Всеки може целесъобразно да определи, кой и колко дълго може да проследява неговото превозно средство, както например за продължителността на една поръчка“, обяснява Дахмани.

 

Оптимизира се общият информационен поток

 

Чрез решението за проследяване не само отпадат скучните телефонни обаждания, но и общият информационен поток между всички участници се оптимизира. Докато превозвачът може да се концентрира върху собствената си работа, неговият спедитор през цялото време вижда, къде се намира стоката. Чийто търговски партньор получава по запитване актуална и надеждна информация, което отново създава една добра база за доверие към доставчика на услуги.

 

Междувременно TC eMap® разполага с над 25 извода за свързване с различни доставчици на телематични услуги, а с други 50 TimoCom води вече конкретни преговори. Дахмани съветва клиента, просто да пробва продукта: „Пазарът така или иначе се развива в такава посока, че в един момент никой няма да може без GPS.“ Geoliner Trucking &Transport BV  вече е разпознал знака на времето и дори е отпечатал символа на проследяването върху покривалата на своите камиони.

 

Още информация за TimoCom и Geoliner Trucking &Transport BV ще намерите също и на www.timocom.de иwww.geoliner.net

 

 

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото