21.08.2015

Транспортни ентусиасти от цял свят на посещение в TimoCom

Доставчикът на товарната борса приема проучвателна логистична група

(2)

Еркрат, 21.08.2015 г. Проучвателната група на международния Институт за транспорт и логистика CILT (Chartered Institute of Logistics and Transport) отдавна се интересува професионално от железопътни гари, пристанища и складове от всякакъв вид. Към досегашните дестинации като Сан Франциско, Санкт Петербург, Монреал и Лисабон сега се включва и сравнително малък провинциален град: Еркрат, близо до Дюселдорф - новата централа на доставчика на водещата в Европа транспортна борса.

Поканата бе отправена от мениджъра на TimoCom за страната Мария Тофт Мадсен: „На уеб страницата на CILT открих, че институтът планира „проучвателно пътуване“ в Северен Рейн-Вестфалия. В програмата беше записано и посещение на въжената железница във Вупертал. Но това е на крачка разстояние от централата на TimoCom – TiComplex. Прекрасна възможност, да покажем на членовете на CILT, как изглеждат нещата зад кулисите на най-голямата в Европа транспортна платформа.“ Андрю Дартнел, вицепрезидент на CILT за региона Уест Мидландс, който повече от 40 години организира проучвателни пътувания до интересни транспортни и логистични обекти, беше силно заинтригуван от предложението на Тофт Мадсен и веднага прие поканата. Когато в четвъртък, 16 юли групата влезе в обляната от светлина приемна зала на TiComplex, тя беше приета не само от мениджъра за страната, но и от „Trucky“. „Trucky“ е красив колекционерски камион от 60-те, около който буквално е изградена товарната борса.

След сърдечното посрещане гостите бяха отведени през разделените цветово, просторни отдели като „Обслужване на клиенти“, „Счетоводство“ и „Разработване на софтуер“ в предверието на конферентната зала. Тук мениджърът на TimoCom обясни на чаша чай на своите гости начинът на функциониране на модерната борса за товари, на която потребителите предлагат своите капацитети от товарни автомобили и товари за транспортиране. Дори ако човек не знаеше, че публиката е от професионалисти, като логистици за училищен транспорт, автобусни предприемачи, куриери или управител на железопътния трафик - то след многото специализирани и професионално обосновани въпроси това би станало ясно. Голяма и горещо дискутирана тема беше, между другото, аспектът за сигурността при транспортните сделки, които се сключват от потребителите на товарната борса. По тази тема Мария Тофт Мадсен представи многостепенната система за сигурност на TimoCom. „Вие сте като банка“, коментира собственикът на автобусната фирма DRM Давид Р. Морис и с това изведе принципа на личния ключ за защита за потребителите на товарната борса в центъра на внимание.

Когато след това Йохен Дикман от Transportbotschafter e.V. представи акцията „Ръка за ръка през страната“ за повече разбиране и сигурност в пътното движение, задръжките паднаха. Обменяха се оживено мнения по теми като недостиг на шофьори, заплащане, каботаж, но се разказаха също и комични ситуации от транспортното ежедневие. Накрая, гостите имаха възможност да се възхитят на транспортния посланик Freightliner XL. „Удобен и впечатляващ“ го намери между другото Ричард Денби, чиято фирма преди е правила доставки на Unilever Depots. Естествено не липсваше и заключителната обща снимка, преди гостите да се отправят към така наречената „Столова на Timo“ с хубава германска домашна храна, където опитаха грах с наденички.

И също ако в TimoCom се казва: „Ние свързваме товарите с товарните обеми“. Денят показа, че зад всичко стоят винаги хората, които живеят с транспорта.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото