23.09.2013

Спедиторските фирми GLK и Adar изпробват TC eMap®

Решението за проследяване на TimoCom осигурява по-голяма сигурност и ефективност

(1)

От юни тази година с TC eMap®се появи напълно нов продукт на TimoCom, който обединява: калкулиране и изчисляване на маршрути, и определяне на местоположението. Най-интересният момент: Интегрираното решение за проследяване показва всички известни доставчици на телематични услуги на една неутрална платформа и улеснява с това работата на спедитори, превозвачи и индустриални и търговски клиенти.

Посещението на изложението за транспортна логистика в Мюнхен се оказа особено полезно за международния спедитор Адар. Така пристигналите от полския район на Елба сътрудници се запознаха лично на място с предимствата на новата платформа за проследяване TC eMap® : "Ние забелязахме още по време на тестовата фаза, че решението за проследяване е много практично за нашите цели и улеснява значително нашата работа", казва Адам Асчик, управител на фирма Адар. Спедиторската фирма предлага не само конкретни транспортни услуги в областта на групажните и извънгабаритни товари, но предлага и ремонтни услуги, както и логистичен център. Фирмата е отворена към новите разработки и технически решения и това не на последно място допринася за нейния успех. Така над 13 години се използват платформите за възлагане на TimoCom, а също и новото решение за проследяване.

TC eMap® помага на транспортните предприятия, чийто автомобилен парк е оборудван с различни телематични системи, да определят местоположение на своите превозни средства лесно и удобно върху една карта.  Освен това превозните средства могат да се разрешават за избрани партньори в рамките на проследяването, за да могат партньорите винаги директно да ги проследяват. За целта е достатъчно да се зададе идентификационния номер на TimoCom на съответния възложител както и желания период за определяне на местоположението на превозното средство. „Разрешаването на проследяването се посреща много добре от нашите търговски партньори.  Освен това ние получихме обратната връзка, че клиентите при следваща заявка директно търсят проследяеми превозни средства", споделя Асчик.

 

До сега това не е съществувало на борсите за товари

 

Иновацията на TC eMap® се състои в това, че всички известни телематични решения са поставени под общ знаменател. Текущото определяне на местоположението на превозните средства върху една карта, в която са интегрирани различни телематични системи, до сега не беше възможно. По този начин спедиторската работа става по-ефективна, заявява Адам Асчик: „Използването на TC eMap® веднага се забелязва. Вече не е нужно непрекъснато да информираме нашите клиенти за текущото състояние. Сега те могат сами, директно да видят актуалната позиция на превозните средства, които транспортират тяхната стока.  С това се печели много време“.

 

Точно такива предимства са открили за себе си и диспечерите на установената в Германия фирма GLK, Gaida Logistik Kompetenz. На тях фирма Адар е дала първите разрешения. Управителят Хорст Гайда вижда изключителни предимства за своята фирма: „Това е истинско улеснение за нашите диспечери. Ние ежедневно издаваме десетки заявки за транспорт. Освен това ние разполагаме със собствен транспортен парк. Преди, нашите сътрудници изразходваха много време за събиране на информация от камионите.  Това вече не е необходимо, защото всички превозни средства могат да бъдат показани върху една карта. Трябва само да помолите превозвача за разрешение. Това увеличава прозрачността, а с това и сигурността при транспортиране“.

 

Превозвачът решава

 

Транспортните фирми и превозвачите, които избират TC eMap® , не поемат никакъв риск. Тъй като те самите решават, на коя фирма и за колко време ще бъде предоставен за проследяване въпросния камион. Освен това въвеждането на превозни средства в TC eMap® се прави бързо: „Няколко кликвания, въвеждате код за влизане и парола – и готово. Всичко трае около 10 секунди“, казва Адам Асчик.

 

Главният представител на TimoCom Марсел Фрингс може вече да представи добри резултати: „Новата технология се използва. Ние вече сме свързали голяма част от водещите в Европа доставчици на телематични услуги към TC eMap® и предстои да бъдат свързани много други.

 

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото