05.01.2017

Служителите на TimoCom подаряват подаръци на деца от Молдова

Бяха раздадени 146 подаръка на нуждаещи се деца

(5)

Еркрат, 05.01.2017 – Коледният конвой с подаръци отново пътува тази година от Германия през Украйна, към Румъния и Молдова. За втори път там беше служителят на TimoCom и шофьор на камион Йохен Дикман, който още през топлите летни месеци беше призовал своите колеги в Еркрат да направят дарения. Бяха събрани 146 подаръка за деца от социални институции и подаръците бяха раздадени в началото на декември.

 

От децата на служителите за децата

Когато през лятото на 2016 г. беше взето решение от TimoCom да подкрепи тазгодишния коледен конвой с подаръци, одобрението от страна на служителите беше изключително голямо. Причината за това не беше само позитивния разказ от миналата година на г-н Дикман. Служителите бяха мотивирани преди от жеста да организират сами предметните дарения и знанието, че даренията ще отидат на предварително определено място.

 

Много служители използваха необичайната ситуация да опаковат коледните подаръци заедно с децата си по време на лятната ваканция и по този начин да им покажат как да помагат на момчетата и момичетата в неравностойно положение. Така в пакетите с размер на кутии за обувки намериха място дрехи, играчки, хигиенни материали, бонбони и трайни хранителни продукти, които миналата седмица при минус 9 градуса външна температура бяха доставени на своите малки получатели.

 Коледа е.

Два от общо 40 камиона, всички пълни с дарени подаръци, пристигнаха след 44-часово пътуване в Молдова. 146 подаръка от служителите на TimoCom бяха раздадени на място на децата под закрилата на сдружение „Speranta“ (т.е. „Надежда“).

„Думата „Надежда“ като име на тази институция е наистина изпълнено със съдържание“, разказва Йохен Дикман, все още силно развълнуван от преживяванията си на място. „Сдружението се грижи за сираци и бездомни деца. Всяко от тези деца всеки ден се надява да си намери семейство. С акцията с коледни подаръци ние помагаме всяко дете да получи поне малко нормален живот. Чрез получаването на подарък за Коледа. Благодарността в очите на малчуганите не може да бъде описана с думи. Вярвам, че тези моменти ще останат в детските сърца толкова трайно, колкото и в нашите.“

TimoCom и всички служители се радват на това позитивно развитие на нещата и пожелават на всички весели празници.

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото