30.04.2013

Решението за проследяване на TimoCom прави сделките по-ефективни и сигурни

Прозрачност по всички пътища

(1)

Дюселдорф, 2013-04-30. Към обявеното от TimoCom за началото на юни връщане на TC eMap®, включително с проследяваща функция, се появяват все повече подробности. Новият продукт ще се представи за първи път на обществеността на панаира за транспорт и логистика в Мюнхен. Вече са на разположение и първите снимки на площите за потребители.

Съвременно, подредено и прегледно се представя новата TC eMap®. Това се запазва дори тогава, когато едновременно на картата се показват десет или повече автомобила с различни телематични системи. Тъй като точно това е една от топ-характеристиките на новия продукт на TimoCom: Възможността да се проследяват превозни средства, независимо от производителя на съответното телематично решение. За да могат по-добре да се идентифицират отделните автомобили, на всеки GPS излъчвател може да се даде индивидуално име. То ще се показва в прегледа също така и на съответния етикет на автомобила в рамките на картата. Едно кликване върху автомобила в списъка показва записаните данни за контакт. Така в случай на нужда може да се осъществи незабавен контакт.

Решение за проследяване независимо от производителя
Също така има по-точна информация и за вида и обхвата на свързаните телематични системи. Така при стартирането в TC eMap® ще са достъпни около 20 от най-известните европейски производители. Но няма да спрем до тук: „В началото ще работим заедно с най-често използваните доставчици на телематични услуги. Но това не означава, че с това се изчерпва всичко. Ако клиентът ползва друга система, различна от до сега интегрираните от нас в TC eMap® , той може да ни се обади. Ние ще влезем в контакт с неговия доставчик, за да му предоставим възможно най-бързо достъп до решението за проследяване“, обяснява Марсел Фрингс, главен представител на TimoCom.
Поради това, че решението за проследяване е независимо от производителя, TC eMap® е особено интересна за малките превозвачи и доставчици на услуги. Тъй като дори при сменящи се възложители те лесно могат да възложат проследяване в TC eMap®. С това доставчиците на услуги сигнализират на своите възложители, че са надеждни и безопасно ще превозят стоката от точка А до точка Б. „Възложителите могат още от първия контакт да видят дали съответният превозвач разполага с проследяеми транспортни средства“, споделя Фрингс, „При представянето на автомобилите доставчиците на услуги могат специално да подчертаят, че техните автомобили са предоставени за проследяване в TC eMap®.“

Доказаните функции на TC eMap®се запазват
Освен новото решение за проследяване, в TC eMap® се интегрират още калкулациите за разходи и планирането на маршрутите. По този начин потребителите могат бързо, лесно и директно от офертата за товар в транспортната борса TC Truck&Cargo® да определят маршрута, който трябва да се измине. Освен това директно в планирането на маршрутите на TC eMap® може да се показва актуална информация за трафика. Така още преди калкулиране на разходите за пътуването може да се разбере, дали избраният маршрут е действително най-добрият. Освен това е възможно да се калкулират разходите за пътуването и допълнителните разходи (като напр. пътни такси) за избраната релация.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото