24.08.2015

„Пълен до горе“ назад към Сърбия

Al Pack d.o.o. залага на борсата за товари на TimoCom

(1)

Еркрат, 24.08.2015 – За подходящи товари за обратен курс от Европа Al Pack d.o.o. ползва от началото на 2014 г. борсата за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® на TimoCom. Използвайки примера на производителя на опаковки става ясно, че и изпращащите фирми печелят от транспортната борса.

 

Пътят до TimoCom

Al Pack d.o.o. е сръбска фирма за опаковки в Суботица. Там се намират управлението, производствените съоръжения, както и собствен транспортен отдел с единадесет превозни средства за експорт на произведените от фирмата стоки. Al Pack d.o.o. е основана на 01.09.1994 г. и в момента в нея работят 180 работника. Един от тях е ръководителят на логистичния отдел Роланд Рудински. Като отговорник за цялостното управление на логистиката неговите ежедневни задачи включват внос и износ, графици на автомобилите и намиране на товари за обратните курсове. Последното впрочем е от огромна важност.

„Нашите превозни средства дълги години се връщаха празни след разтоварването в Европа“, разказва той. Когато Al Pack d.o.o. осъзнаха въздействието от това, трябваше бързо да се намери решение. „Тогава ние искахме непременно да намалим нашите транспортни разходи и активно да участваме в международния транспорт на стоки. Поради това избрахме европейската борса за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® на TimoCom, с която от тогава избягваме празните курсове“, обяснява Рудински.

Наистина разумна мярка, тъй като 65% от произвежданите опаковки се изнасят за различни индустриални предприятия.

Една платформа, много предимства

Повече от една година фирма Al Pack d.o.o. вече познава предимствата на транспортната борса TimoCom и е много доволна: „Предимствата на TC Truck&Cargo® са лесното и неусложнено разглеждане на офертите, запознаването с нови логистични фирми, намаляването на общите разходи и допълнителни сделки.  Освен това борсата за товари и товарни обеми помага след разтоварването да се намери товар за обратния курс директно в близост", изброява Рудински.

След това той хвали още една особеност на TimoCom: „Друг положителен аспект в сътрудничеството с TimoCom са служителите. Независимо с кого се свързваш, всеки път служителите оставят прекрасно впечатление. Те са винаги учтиви и се стремят да помагат. Освен това те изпълняват всички изисквания. Аз мисля, че това също трябва да се отбележи."

Както показва примерът на Al Pack d.o.o., с TC Truck&Cargo® бързо и лесно се генерират допълнителни сделки и се избягват скъпи празни курсове – и това не е само за превозвачите и спедиторите.

 

Повече информация за TimoCom и Al Pack d.o.o. ще намерите на www.timocom.bg и www.alpack.rs.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото