10.03.2016

По-успешни от очакваното: TimoCom представя статистиката за 2015 г.

Силен ръст на клиентите и офертите в транспортната платформа

(1)

Еркрат, 11.03.2016 г. – през изминалата 2015 г. TimoCom отново потвърди позицията си на най-голяма транспортна платформа в Европа: Междувременно повече от 110 000 потребители ежедневно предлагат до половин милион оферти за товари и товарни обеми. За цялата изминала година това означава следното: през 2015 г. чрез платформата бяха публикувани 68,1 милиона оферти. За увеличаване авторитета на фирмата допринесоха награди като „Най-добра марка за 2015 г.“, както и „connect-Award“ на телематичния гигант TomTom. Също и въвеждането на TimoCom Messenger може да бъде отбелязано като успех с изпращането на над 700 000 съобщения до момента.

Огромен ръст на офертите за товари и товарни обеми


Базираната в Ерктрат до Дюселдорф фирма има над 400 служители и с годишен оборот от 56,7 милиона евро е един от най-успелите средно големи доставчици на IT услуги за транспортния и логистичния бранш в Европа. Още по-интересни като статистика са новите клиенти, които са над 7200, както и 68,1 милиона оферти за товари и товарни обеми в цяла Европа, които бяха публикувани през 2015 г. в платформата на TimoCom. Това е увеличение от 16 процентни пункта спрямо предходната година. Принос за този ръст имат не само нарастващата клиентска база, но и многото нови интерфейси. 13% от общия брой оферти за товари и товарни обеми идват от нововъведената свързаност на собствения диспозиционен софтуер на клиентите на TimoCom и транспортната платформа. Благодарение на тези интерфейси офертите за превозни средства и товари от фирмените програми за спедиция могат да бъдат директно качвани в TimoCom само с няколко кликвания. Допълнителна добавена стойност дава и универсалното решение за проследяване TC eMap, към което са се присъединили над 170 доставчици на телематични услуги в Европа. Тази свързаност се грижи за това повече да не е необходимо да се превключва между телематичното приложение и платформата на TimoCom, като по този начин се пести ценно време.

Клиентите на TimoCom са много доволни от това


Освен това, според проведена анкета, 25% от всички клиенти са забелязали значително пестене на време през първите две седмици след въвеждането на свързания с офертите TimoCom Messenger. „Една четвърт от клиентите казват, че Messenger им помага да обработват поръчките по-бързо. Това е един много добър резултат за фазата на въвеждане на приложението“, обобщава главният представител на TimoCom Марсел Фрингс. До момента през бизнес часа са изпратени над 700 000 съобщения. „Ние създаваме не само истинска добавена стойност за клиентите на TimoCom, но работим и за тяхната информираност. За това за нас е особено радостно, че 86% от нашите потребители се чувстват много добре информирани за новия продукт още преди въвеждането му“, подчертава Фрингс. Доброто мнение на клиентите е отразено в наградата „Най-добрата марка за 2015 г.“, с която TimoCom беше отличен за седми пореден път от читателите на издателство ETM.


Вече работим върхи нови иновации за 2016 г.


След обобщаване на случилото се през изминалата година, главният представител на TimoCom ни представя какво трябва да се случи през 2016 г.: „След излизането на бял свят на Messenger, през новата година ние ще представим професионална система за управление на документите. Освен това в момента засилваме дейността си във Великобритания и Турция. Накратко: Повишаваме оборотите за нашите клиенти в цяла Европа.“

Доставчикът на IT услуги има намерение да представи следващата си иновация на най-голямото изложение за транспорт и логистика IAA Nutzfahrzeuge 2016 в Хановер.

Повече информация за TimoCom ще намерите на www.timocom.bg

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото