01.07.2013

Помощта за потърпевшите от наводненията не свършва на границата

Transportbotschafter помага на засегнатите от наводненията в Чехия

(5)

Дюселдорф, 18.06.2013 г. Докато ние стоим на сухо в къщи и ежедневно гледаме втренчено многото снимки и репортажи за наводненията в европейски мащаб, организацията Transportbotschafter e. V. реагира бързо и изпрати помощ в Чехия. Ситуацията остава напрегната и до сега.

Transportbotschafter е организация, която е основана от дюселдорфската компания TimoCom и има за цел да защитава интересите на транспортния бранш. Съвместно с местна радио станция и местната преса беше проведена кампания за събиране на дарения за потърпевшите от наводненията. Двама от членовете на Transportbotschafter се отправиха на път през последния уикенд, за да превозят до Усти чрез TimoTruck бързо и без бюрократични спънки паричните и предметни дарения, направени от фирми и граждани от района на Дюселдорф. Освен това, служителите на TimoCom дариха общо сумата от 6000 евро, а също така бяха прилежно събрани кофи, мопове, ръкавици и почистващи препарати, които бяха изпратени в 25 палета.

                                                                                                                  

Колегата Ян Хруби от чешкия филиал посрещна двамата шофьори на място. Той поддържа директен контакт с кризисния щаб и подчерта още веднъж необходимостта от тази акция: „Ние разчитаме на помощ от чужбина. Нашия град беше силно наводнен ние спешно се нуждаем както от парична помощ, така и от предметна - като почистващи средства и препарати. При съвместната работа на германците и чехите цари страхотна атмосфера.“

 

Мениджърът Йохен Дикман от Transportbotschaftern е впечатлен от посрещането: „Началникът на градската полиция и ръководител на кризисния щаб, Павел Бакуле, от Усти, ни благодари многократно за подкрепата. Ние пътувахме през града под звуците на сирени и голям полицейски кортеж от кметството и хората ни поздравяваха с искрена радост.“

Дикман обясни още веднъж, защо не са помогнали в Германия: „Ние, разбира се, предложихме да помогнем и у нас, но подкрепата, получена от чешката организация за помощ при бедствия и от немската армия, вече беше толкова голяма, че според кризисния щаб повече помощ вече не беше необходима.“ Във вторник представителите на Transportbotschafter вече бяха обратно в Дюселдорф.

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото