22.02.2017

Информирайте се безплатно в TimoCom TruckBan за забраните за движение на товарни автомобили в Европа.

Най-голямата транспортна платформа в Европа предлага безплатен портал за забраните за движение на товарни автомобили.

(1)

Еркрат, 22.02.2017 г. – Разпоредбите за забрана за движение на товарни автомобили в Европа са много комплексни. Към тях спадат забраните за движение на товарни автомобили в различните държави по определени отсечки, пътища и магистрални участъци и това за точно определени времеви периоди. Да бъде обхваната всичката тази информация изглежда почти невъзможно. За да улесни нещата, TimoCom създаде TimoCom TruckBan, прегледния портал за забраните за движение на товарни автомобили в Европа, който е наличен на 14 езика.

 

Ако човек погледне само разпоредбите за забрана за движение на товарни автомобили в Германия, той бързо ще установи колко специфично може да бъде това дори когато става дума за само една държава. Тук, например, през неделните и празничните дни във времето от 0 до 22 часа не може да се движат товарни автомобили с допустимо максимално тегло над 7,5 тона, както и товарни автомобили с ремарке. Обаче за превозни средства, които транспортират определени стоки, има изключения. При нарушение на разпоредбите се налага парична глоба от 120 евро. След това, обаче, това нарушение се прехвърля и на собственика на превозното средство и съгласно каталога на глобите той трябва да заплати глоба в размер на 570 евро. И за да станат нещата още по-сложни трябва да добавим и летните забрани за движение. Съгласно тях, товарни автомобили с допустимо максимално тегло над 7,5 тона, както и товарни автомобили с ремарке, не могат да се движат от 1 юли до 31 август по някои магистрали и федерални пътища през съботните дни във времето от 7 до 20 часа.

Край на объркването

Като се има предвид, че всяка европейска държава има свои собствени установени правила за забрани за движение на товарни автомобили, да бъде обхваната всичката тази информация е много трудно. Става още по-сложно, когато през лятото се намесят и международните забрани за движение по време на отпуските. TimoCom, най-голямата транспортна платформа в Европа, е помислил и за това и в отговор създаде безплатния портал за забраните за движение на товарни автомобили в Европа „TimoCom TruckBan“ (www.truckban.info). На него всички интересуващи се от транспорт и логистика могат по всяко време да се информират бързо и на 14 езика за забраните за движение на товарни автомобили през почивните, празничните и летните дни. За това е достатъчно да бъде въведена желаната държава, а по желание може да бъде въведена и дата, и ще бъдат показани съответните забрани за движение. TimoCom TruckBan е от най-голям интерес за диспечерите и шофьорите на товарни автомобили. Така порталът служи като помощно средство при планирането на маршрутите, а благодарение на оптимизацията за мобилни крайни устройства служи също и като източник на информация за всички шофьори по пътищата в Европа.

Повече информация за TimoCom можете да намерите на www.timocom.bg Ще влезете в TimoCom TruckBan на www.truckban.info.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото