21.07.2016

Извън границите на Европа

Китайска правителствена делегация на посещение в TimoCom

(1)

Еркрат, 21.07.2016 г. – Когато делегация от Китай е тръгнала на европейско посещение на транспортни центрове, TimoCom, най-голямата транспортна платформа в Европа, нямаше как да не бъде включен в посещенията. Това беше очаквано с нетърпение от единадесетте членове, които бяха запознати с дейността на TimoCom отпреди пътуването. Така, в края на юни, правителствената делегация посети фирмената централа в Еркрат и прекара следобеда зад кулисите на TimoCom.

От Китай през Европа до Еркрат

Правителствената делегация вече беше посетила по време на европейското си пътуване транспортни центрове в Лондон, Амстердам и Мюнхен, за да натрупа впечатления как шосейният, водният и железопътният транспорт се интегрират помежду си. Още преди тръгването от родината си, докато издирваха сериозна европейска транспортна платформа, те се бяха натъкнали на TimoCom. В Китай темите за оптимизацията на транспорта и ефективното използване на превозните средства придобиват все по-голямо значение. Те бързо решиха да посетят и TimoCom в Еркрат.

Това се случи в понеделник, 20.06.2016 г. Единадесетте члена на делегацията бяха посрещнати в TiComplex на TimoCom от главния представител Марсел Фрингс и асистентката му Надине Ройтерсберг. Посещението започна с обиколка на четириетажната фирмена сграда. По време на краткото представяне на отделните отдели и дейности, Марсел Фрингс разказваше за успешната история на европейския лидер на пазара на борси за товари и товарни обеми. От самото начало гостите бяха изключително заинтересовани. Също толкова голямо внимание беше обърнато и на обясненията на говорителя на фирмата. Когато стана дума за маркетинг се стигна до разговор за многото различни култури, които олицетворяват не само клиентите на TimoCom, но също така и служителите на фирмата. Накрая делегацията посети и IT отдела, в който транспортната платформа непрекъснато се разработва и оптимизира за нуждите на клиентите. След посещението на всички етажи и отдели, единадесетте члена на делегацията седнаха в уютната обстановка на фирмения ресторант „Timos Esszimmer“ и слушаха внимателно Марсел Фрингс, който презентира портфолиото на TimoCom. Освен от борсата за товари и товарни обеми, решението за калкулиране и проследяване, фирмената директория и функцията за търгове за редовни транспортни поръчки, гостите от Китай бяха особено силно впечатлени от складовата борса. В края на фирмената презентация посетителите задаваха въпроси за развитието на TimoCom, както и за целевите групи и тайните на успеха. 

След като беше отговорено на всички въпроси, правителствената делегация се сбогува. „Това определено не беше последния ни разговор. Те показаха огромен интерес в това да имат TimoCom в собствения си транспорт“, сподели впечатленията си Фрингс.

 

Това специално посещение показа, че TimoCom не просто събира заедно товарите и превозните средства, но също и различните континенти и техните географски граници.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото