14.08.2017

Женската интуиция помага и в логистиката

Събеседник е г-жа Вайда Стелингиене

(1)

Здравейте. Занимавам се с транспорт вече от 20 години. Прз 2012 година основах UAB „Mobiletrans“. В момента нашият екип се състои от 5 служители и предлага спедиторски услуги. Работим с клиенти от различни държави - както от Западна,така и от Източна Европа.

 

Предлага ли Вашата фирма по-специални услуги, които Ви отличават от останалите транспортни/спедиторски фирми?

Ние предлагаме експресни транспортни услуги. Понеже сме базирани в литовския пристанищен град Клайпеда, тези наши услуги са мултимодални. Транспортираните стоки се доставят до Германия с ферибот, а от пристанище Клайпеда се превозват на изток с товарни автомобили или с влак.

 

Какво правите, за да останете конкурентноспособни?

Най-напред калкулираме конкурентна цена за нашите услуги. Реагираме оперативно на промените на пазара. Освен това всеки път се опитваме да използваме максимално много транзитни пътни потоци. Полагаме усилия да предлагаме перфектни транспортни услуги, за да продължат клиентите да се връщат при нас. Добрите бизнес отношения с нашите клиенти са много важни за нас.

 

Кое в тази работа намирате за особено предизвикателно/вълнуващо?

Тази работа ми харесва и това ме радва. Всеки ден човек научава нещо ново и трупа нов опит. Разбира се понякога в логистиката човек се озовава в комплицирани ситуации. Най-интересното в критични ситуации е търсенето и намирането на оптималните решения.

 

 Къде виждате най-големите проблеми за жените в логистиката? 

Според мен в една или друга ситуация различни технически въпроси може да създават затруднения. Но когато човек има много ентусиазъм и се интересува активно от технологичните нововъведения, както и от специфичните процедури в логистиката, не би трябвало да има проблеми. 

Какъв е Вашият собствен опит в това отношение?

 

В транспортния бизнес няма „моля изчакайте“. Всичко трябва да бъде направено „тук и сега“. Като управител аз съм взискателна към себе си и правя възможно най-много сама. Интересно е да срещаш в работата си различни хора. В логистиката човек трябва не само да познава добре работата си, но и да може да прави всичко бързо. Аз съм активен и предприемчив човек и тук мога да реализирам призванието си.

 

Как мислите, нуждаем ли се от повече жени на ръководни длъжности в транспортния бранш и ако да, защо?

 

Да. Понякога жените на ръководни длъжности са по-уважавани от мъжете. Често контактувам с други жени на ръководни длъжности. Забелязала съм, че сред техните предимства са качества като отговорност и прецизност. На тях често им помага и женската интуиция.

 

Какво свързва Вашата фирма и TimoCom?

Аз открих TimoCom отдавна. Радостно е, че TimoCom предлага широк спектър от модерни услуги. Ние редовно използваме TC eMap®. Сега обмисляме възможността да използваме и услугите за събиране на вземания. В допълнение сме доволни и от това, че чрез TimoCom намираме нови партньори.

 

За поредицата:

TimoCom е ориентирана към бъдещето компания, която си е поставила за задача да работи за позитивния имидж на транспортния бранш. Към това спада и разчупването на старите стереотипи, така че да може да се отвори място за нови идеи. В един доминиран от мъжете бранш, като транспортния бизнес, поредицата „Жените в логистиката“ подпомага постигането на тази цел

Изтеглете съобщение за пресата
в началото