30.03.2017

Годишният баланс на TimoCom: Очакванията за 2016 г. бяха надминати

Най-голямата транспортна платформа в Европа отбеляза най-големия си годишен оборот от основаването си до сега

(1)

Еркрат, 30.03.2017 – През изминалата финансова година (2016) TimoCom успя да засили позицията си в сектора на транспортните платформи в Европа. През изминалата година бяха публикувано 68,3 милиона оферти за товари и товарни обеми от над 110 000 потребители. Така TimoCom е отново транспортната платформа с най-голям брой оферти в Европа. Освен това реализацията на последното нововъведение – функцията за качване и сваляне на документи – може да бъде отбелязана като успех. С нейна помощ от потребителите бяха публикувани над 16 000 документа от септември до края на годината.

Растеж във всички направления

За IT фирмата с над 400 служители със седалище в Еркрат и офиси в Полша, Унгария и Чехия 2016 година беше най-успешната във фирмената история от основаването й през 1997 г.

 

Така средно голямата фирма успя да направи годишен оборот от 62,2 милиона евро, с 5,5 милиона евро повече, отколкото през предходната година. Паралелно доволните клиенти, които са подписали договор с TimoCom са 7300.  Общият брой на клиентите е около 36 000 клиенти и над 110 000 потребители работят с транспортната платформа. През годината те публикуваха в транспортната платформа общо над 68,3 милиона оферти за товари и товарни обеми. За фирмения успех допринесе и спечелването за осми пореден път на наградата „Най-добрата марка“ от издателство ETM, както и за четвърти, респ. втори път на печата за качество „Покупка на товари“ и „Покупка на транспортни услуги“ на BMEnet GmbH (дружество на Bundesverbandes Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.) за транспортната платформа на TimoCom.

 

Подготовка на потребителите за цифровизацията

Цифровата трансформация беше основната тема на изминалата година. Това е основна съставна част за бъдещето на транспортния и логистичен бранш, както и на транспортната платформа. Ориентираният към потребителите подход означава клиентите да бъдат улеснени по пътя към цифровизацията. В отговор, през септември 2016 г. TimoCom разшири възможностите на фирмената си директория, която обхваща над 36 000 фирми от 44 европейски държави, с функция за качване и сваляне на документи. Така клиентите могат да публикуват своите най-често търсени документи чрез еднократно качване в профила си и да ги предоставят за сваляне на другите фирми. До края на годината бяха качени над 16 000 документа. Също и TimoCom Messenger може да бъде отбелязан като успех с над 5 милиона изпратени съобщения. Що се отнася до оптимизирането на процесите, благодарение на интерфейсите беше възможно свързването на над 200 доставчици на телематични услуги с транспортната платформа. Така общите клиенти могат да се наслаждават на комфорта да проследяват статуса на превозните си средства от един единствен екран в TimoCom Tracking. Това означава: не е необходима смяна между различни програми на различни производители.

 

Иновативни изгледи за 2017 г.

След успешната 2016 г. доставчикът на IT услуги е приготвил за своите клиенти още предстоящи нововъведения за 2017 г. „В средата на годината, например, ще допълним транспортната платформа с изключително важно и оптимизиращо процесите приложение за нашите клиенти. Ще го презентираме ексклузивно за пръв път на изложението „transport logistic 2017“ в Мюнхен, казва Гунар Гбурек, говорител на TimoCom.

 

Изтеглете съобщение за пресата
в началото