21.10.2014

Времето е пари

Дъщерно дружество на Квеенбергер Лоджистикс празнува огромни успехи с TimoCom

(1)

Дюселдорф, 21.10.2014 г. Който търси, намира. Точно това успява да прави редовно от 2012 г. насам българското дъщерно дружество на залцбургската фирма Quehenberger Logistics, при това за не повече от четири часа. Тъй като, за да намери надеждни доставчици на транспортни услуги и партньори, логистичният концерн ползва борсата за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® на европейския лидер на пазара TimoCom Soft- und Hardware GmbH.

Основаната през 1965 г. в Австрия логистична фирма Quehenberger е една от най-модерните фирми в транспортния бизнес. Като специалистът по транспортен мениджмънт, мрежова и контактна логистика разполага с един от най-модерните автопаркове от тежкотоварни автомобили, състоящ се от над 450 превозни средства. Също така и броят от над 2600 работника, разпределени в 89 филиала в 18 страни, говори за успеха на транспортната фирма. По-голямата част от тези филиали се намират в  източноевропейски и балкански страни. Към тях се включва и филиалът „Квеенбергер Лоджистикс БЛГ EOOД“ в София, която има оптимално географско положение и връзка с групата на концерна.

Успех само за четири часа

Дъщерното дружество е специализирано в точните доставки на частични и цялостни товари от и за Европа. Непрекъснато развитие се наблюдава преди всичко през последните години, в които дружеството е постигнало голям и бърз растеж. Продуктовата гама също нараства. Така през тази година портфолиото в областта на текстилната логистика се разшири с още един продукт. 

Че динамичният и разнообразен логистичен бизнес е съпътстван и от някои трудности, знае Венцислав Киров, шеф на филиала в България: „Ежедневното търсене на нови превозвачи и партньори представлява голямо предизвикателство за нас всеки ден. Поради това от 2012 г. ние ползваме борсата за товари и товарни обеми TC Truck&Cargo® на TimoCom.“ Добро решение, тъй като потребителите на платформата имат ежедневен достъп до почти 450 000 оферти за товари и товарни обеми от над 33 000 проверени транспортни партньори. „Откакто ползваме платформата, спестяваме извънредно много време, което е огромно предимство. Ние просто въвеждаме там нашите оферти и след кратко време се появява подходящ партньор. Средно това трае най-много четири часа. Това е доказателството за нас, че с TimoCom сме избрали правилния доставчик", продължава Киров. А и за софтуерната компания това е гаранция, че като екип от 1997 г. действа правилно за своите 100 000 потребители.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото