skip navigation

За TIMOCOM

Нашата визия

Всички в TIMOCOM имат обща визия за бъдещето на логистиката. Като FreightTech компания, ние вярваме в съществуването на един свят без логистични предизвикателства. Затова ние си поставихме като мисия да направим логистиката умна, сигурна и лесна. Наричаме това бъдеще: Augmented Logistics. Augmented Logistics е също и обещание от наша страна. Под това понятие ние разбираме разширение, подобрение, подсилване и увеличение на логистиката За нашите клиенти това означава, че с TIMOCOM могат да разрешат своите логистични предизвикателства по един умен, сигурен и лесен начин.

Нашите истории на успеха

Липсата на цифрови решения е стимул за нас не само за днес, защото това беше и основната причина за основаването на компанията. През април 1997 г. спедиторът Йенс Тирман търсеше европейска платформа за възлагане на транспортни поръчки. Но намереното от него просто не отговаряше на представите и изискванията му. Накрая той стигна до извода: Да го направим сами! Така беше основана фирмата TimoCom Soft- und Hardware GmbH и през почивните дни и празниците започна разработката на собствена борса за товари и товарни обеми. Това смело начало днес се е превърнало в една от най-успешните средноголеми компании, специализирани в IT и обработката на данни, за европейския логистичен бранш. През 2018 г. TimoCom Soft- und Hardware GmbH се трансформира в TIMOCOM GmbH.

Нашето предложение

Като новатори и партньори по отношение на свързването в мрежа на европейската логистика, ние предлагаме първата логистична система, в която ежедневно се предлагат и обработват до 750 000 оферти за международни товари и товарни обеми. Част от системата също е и нашата неутрална мрежа от над 45 000 проверени фирми. При това неутралността е много важно предимство, тъй като транзакциите се осъществяват директно между търговските партньори.

Нашето разнообразие

Благодарение на нашата специализация и международна дейност, във фирмената централа в Еркрат в близост до Дюселдорф, както и в представителствата в Полша, Чехия и Унгария, днес работят над 500 служители от над 30 националности. Управлението на фирмата е поделено между основателя Йенс Тирман и неговия син Тим Тирман. Това събира на едно място в ръководството на семейната фирма дългогодишният опит и новите перспективи. Заедно вече успяхме да преминем през много фирмени предизвикателства.

TIMOCOM в цифри

500+

Служители (общо)

30+

Националности (служители)

82,8

мил. ЕВРО приходи

23

години опит в IT

4

филиала

45k +

международни клиенти

Актуалност на данните: 08/2020

TIMOCOM - данни и факти

Име Hock R. Kft.
Управители Йенс Тирман, Тим Тирман
Служители повече от 500 от над 30 националности
Централа на фирмата Timocom Platz 1, DE-40699 Erkrath
Представителства: Полша, Чехия, Унгария
Оборот 82,8 млн. евро (финансова година 2019)
в началото