05.06.2019

TIMOCOM презентира цялостна система от нови Smart App приложения за логистиката

Компания, която проправя пътя към цифровата ера

(1)

Еркрат/Мюнхен, 5 юни 2019 г. – TIMOCOM проправя пътя към цифровата ера на транспортните и логистични фирми. На изложението transport logistic 2019 в Мюнхен доставчикът на IT услуги презентира цялостна система от нови приложения, интерфейси и партньори, която подпомага цифрово логистиците във всички области на транспортния процес. „Ние искаме да направим иновациите, които нашите клиенти ежедневно използват, толкова леснодостъпни, колкото е електричеството в домовете“, каза говорителят на TIMOCOM Гунар Гбурек.

"Нашата цел е да станем основен дигитален доставчик на европейският логистичен бранш за нашата мрежа от клиенти и партньори", казва Гунар Гбурек.

Следвайки фирмената си визия, логистика без предизвикателства, TIMOCOM разширява своята нова  система Smart Logistics System. Те допълва водещата в Европа борса за товари и товарни обеми, която е част от системата, с иновативни цифрови приложения, например за обработване на поръчките. „Нашата цел е да станем основен цифров доставчик в европейския логистичен бранш за нашата мрежа от клиенти и партньори“, каза Гбурек.

IT компанията ще инвестира около 100 милиона евро до 2030 г. в изграждането на своята система и ще увеличи повече от два пъти броя на своите клиенти до 100 000. В хода на продължаващата интернационализация броят на служителите през идващите единадесет години ще нарасне от 300 на 800.

Приложенията Smart API позволяват обмен на данни със система Smart Logistics System

Новите интерфейси улесняват достъпа на фирмите до  система Smart Logistics System. Така наречените Smart API приложения предлагат на клиентите възможност да се свържат със системата посредством своя вече наличен логистичен софтуер. Достъпът до приложенията се извършва през един единствен интерфейс. Така фирмите например могат да се свържат чрез Smart API Транспортни поръчки с повече от 43 000 потенциални търговски партньори в системата и да изпращат и получават транспортни поръчки от собствения си логистичен софтуер.

Споделяне на данни с партньори от мрежата

Част от системното мислене е интеграцията на силни партньори. С Cargoclix и Krone Telematics на борда на TIMOCOM се качват още две известни компании, с които през системата могат да бъдат споделяни GPS данни за маршрутите. Така възложителите, които използват TIMOCOM, могат да планират, управляват и оптимизират транспортите на базата на данни в реално време. Днес вече 246 доставчици на телематични услуги от цяла Европа са интегрирани в  система Smart Logistics System. Нови партньори също са и доставчиците на логистичен софтуер Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme и Logistiqo. „Логистиката процъфтява от свързването в мрежа. Чрез нашите партньори за интерфейса, които са интегрирани в нашата система, днес ние можем да я предоставим почти изцяло в цифров вид“, каза Филип Шмидт, портфолио мениджър на TIMOCOM. Идеята е системата да бъде отворена в бъдеще и за трети страни.

Нова начална страница на системата с персонализирано подпомагане на потребителя

Визията на новата ера на системата на TIMOCOM е оформената и структурирана по един напълно нов начин начална страница като портал към различните Smart App приложения на системата. Тя води потребителите, които са над 130 000, с няколко кликвания през многообразието на системата и предоставя лесен достъп до желаните приложения. „Новата начална страница на системата е много по-прегледна и интуитивна, понеже тя отговаря целево на различните групи потребители и техните потребности“, разяснява Пелагие Мепин, маркетингов директор на TIMOCOM. Така фирмите могат директно да избират цифровите приложения, например за управление на търгове, за оптимизиране на маршрути или за проследяване.

„Ние искаме да предложим на нашите клиенти възможността да разширят и подобрят логистиката си, като и да увеличат свободата си на действие. Обещание, което повтаря новото фирмено мото на TIMOCOM: „Augmented Logistics“.

Изтеглете съобщение за пресата
в началото