12.11.2019

Когато в склада имате не само стоки, но и печалби.

Как можете да преобразувате в печалба свободните складови площи.

(1)

Наскоро мина Коледата, но бизнеса вече работи на пълни обороти за следващия празник – за Великден. Не след дълго използването на капацитета на складовете ще достигне най-високите си стойности и ще има недостиг на свободни складови площи. В краткосрочен и средносрочен план почти няма налични складови площи – така изглежда ситуацията. Освен това проучването на подходящите доставчици може да отнеме много време, а времето струва пари. Поради това не би ли било от полза приложение, което да свързва лесно тези, които предлагат складове и логистични площи, и потенциалните клиенти? С едно кликване на мишката? 

Свободните складови площи са рядка стока не само при сезонния бизнес. С помощта на складова борса тези, които предлагат складови и логистични площи, и тези, които ги наемат, могат да се намерят лесно и бързо.

Какво да правим със стоките?

Случва се ежедневно: Товарен автомобил пристига по-късно на мястото на разтоварване. На място шофьорът установява, че стоките не могат да бъдат разтоварени, тъй като отделът за приемане на стоки вече е затворил. Въпреки това шофьорът трябва да се погрижи да освободи товарното пространство. Понеже него го чака следваща поръчка на следващото място за товарене и времето напредва. Всяка минута, през която товарният автомобил стои със стоките вътре в него, струва пари. Трябва да се намери решение – при това бързо. Складовата борса може да помогне за това. Без значение дали става дума за спешен проблем на мястото за разтоварване или за допълнителни складови площи, които са необходими краткосрочно за сезонен бизнес: С помощта на складова борса тези, които предлагат складови и логистични площи, и тези, които ги наемат, могат да се намерят лесно и бързо.


Как функционира една складова борса?
Една уеббазирана складова борса функционира като търсачка. В нея свободните складови площи и пространства могат да бъдат предлагани и наемани. Рекламиращите използват системата, за да предложат своите свободни капацитети, посочвайки всичката съответна информация. Фирмите, които разполагат със стоки, но нямат достатъчно складови или логистични площи, могат да ги намерят с помощта на тази бора. Търсенето дава резултати, които са персонализирани в зависимост от стоките, които ще бъдат складирани. Затова потребителите на складовата борса първо въвеждат желаните критерии в шаблона за търсене, като напр. вид на склада, размер и местоположение. След това системата намира съвпадения между търсенето и предлагането на вече въведените свободни складови капацитети. Резултатът: Списък с потенциални, свободни складови или логистични площи, които покриват всички необходими изисквания и предлагат възможност за директен контакт.

Защо да използвате складова борса?

Отговорът е лесен: С помощта на уеббазирана складова борса фирмите могат да реагират изключително бързо и гъвкаво на евентуален недостиг на складови площи. От друга страна по този начин могат да бъдат запълнени свободните места в складовете и капацитетите могат да бъдат използвани по-ефективно. Свободните площи са неизползван капитал. А една складова борса предлага на логистиците ползи не само за пиковите моменти. Когато има спад на търсенето, капацитетът на складовете може да бъде натоварен оптимално. Със складова борса свободните площи могат да бъдат целогодишно запълвани по най-добрия възможен начин – и дори да се направят скрити печалби. Предимствата са в сила и за спедиторите, и за фирмите. С помощта на складова борса можете незабавно и без да е необходим многоброен персонал да намирате подходящи складове в цяла Европа и да сравнявате цените.


При това вероятността да намерите в складовата борса подходящи решения е толкова по-висока, колкото по-голям е броят на предлаганите в нея складове. Така например TIMOCOM предлага и складова борса като част от своята система Smart Logistics System, която има най-голямата мрежа от различни видове складови площи в Европа – при това без допълнителни разходи. Потребителите на системата имат автоматичен достъп до складовата борса и до потенциално повече от 7 000 оператори на складове от 44 европейски държави. Могат да бъдат задоволени и най-различните потребности: от дългосрочно складиране до краткосрочно и средносрочно резервиране на складови площи. Така с помощта на складовата борса дори сезонните стоки, като например порцеланови зайци за Великденска декорация, могат да намерят подходящата складова площ.


Изтеглете съобщение за пресата
в началото