Транспортенлексикон

Транспортенлексикон

Под Logistik 4.0

Под Logistik 4.0 се разбира най-модерната логистика с включване на свързването в мрежа, цифровизацията и използването на облачни компютърни технологии. Това повече не ограничава работата на спедиторите – както по-рано – до чистия транспорт, но също така дава достъп до надфирмено координиране на логистиката в цялата снабдителна верига.

Понятието
Logistik 4.0 възникна въз основа на понятието Industrie 4.0, за което се чу за пръв път през 2011 година в Хановер на изложението „IAA Nutzfahrzeuge“. Според него ние се намираме в четвъртата индустриална революция. Първата се случи с използването на енергията на парата, втората - с използването на електрическата енергия и въвеждането на поточните линии. Третата индустриална революция – наричана също и цифрова революция – започна с автоматизацията на производството и използването на електроника, като например програмируемото управление.

Logistik 4.0 доразвива тази тенденция с включването на модерни информационни и комуникационни технологии. Интелигентни и свързани в цифрова мрежа системи позволяват на хора, машини, системи, логистика и продукти директно да комуникират помежду си. Когато логистиката се интегрира в снабдителната верига във възможно най-ранен етап, се постига оптимизация и производство just-in-time. От друга стана по тази начин превозвачите очакват да получат по-голяма сигурност при планиране, още по-добро използване на капацитета на автопарковете си и по-кратко време на изчакване на мястото за товарене.

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Все още липсва важна информация. Моля, попълнете изцяло полетата, за да може да започне свалянето.

Моля, попълнете маркираните полета правилно.

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на регистрационната форма (абонирайте се веднага), Вие потвърждавате приемането на нашата политика за конфиденциалност.

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама. Научете повече