Транспортенлексикон

Транспортенлексикон

Логистика на предприятието

Логистиката на предприятието е събирателен термин за цялостната логистика на едно предприятие. Тя включва всички, както вътрешни, така и външни за предприятието, аспекти на логистиката. Към тях спадат снабдяването, вътрешната логистика за целите на производството, както и спедицията и дистрибуцията на произведените стоки.

Понятието
В икономиката понятието „логистика“ се дефинира като планиране, управление, изпълнение и контрол на физическите потоци на стоки и свързаните с тях потоци на информация за цялостната верига за създаване на добавена стойност на едно предприятие.

Във всяко предприятие има логистични задачи – независимо от бранша. Поради това логистиката на предприятието е събирателен термин за многото различни изисквания към логистиката на едно предприятие. Фирмите, които работят в логистичния бранш, са специализирани във физическия поток на стоките и го извършват, както и свързаните с него задачи, като доставчици на услуги за други предприятия, и преди всичко транспортирането на стоки.

Знаете ли как се движи бранша?

Регистрирайте се сега и винаги ще бъдете информирани.

Абонирайте се за бюлетина

Все още липсва важна информация. Моля, попълнете изцяло полетата, за да може да започне свалянето.

Моля, попълнете маркираните полета правилно.

Всички полета маркирани с "*" са задължителни и трябва да бъдат попълнени.

С изпращането на Вашата регистрация Вие потвърждавате, че приемате нашите разпоредби за защита на данните..

Информационен бюлетин за регистрация:


Вашата лична информация (имейл адрес, име и фамилия) се използва за изпращане на информация от TIMOCOM GmbH до базата данни на SC-Networks GmbH (съдебна регистрация на: Окръжен съд, Мюнхен,регистрационен номер: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg weitergegeben. SC-Networks GmbH представяла на Федералния закон за защита на данните, както и указанията на TIMOCOM GmbH.

в началото

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама. Научете повече