TimoCom Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.
TimoCom – Ангажимент

TimoCom поема отговорност за околната среда и обществото

Екология

Околната среда & TimoCom - бъдещето за управление на транспорта

Околна среда

Извън съмнение е нашата активност по отношение на опазването на околната среда и разширяването на нашия ангажимент в тази област. Ето някои от мерките, които сме приложили до момента:

 • Енергийните ни нужди са на 100% покрити от възобновяеми източници (емисиите на СО2 годишно са около. 400 тона)
 • 40% намаление на консумацията на енергия на цялата IT инфраструктура 1
 • Кореспонденцията ни се изпраща CO2-неутрален за цяла Европа използвайки германската поща GoGreen.
 • Вътрешни семинари по околната среда, идеи и конкурси
 • "безхартиен факс" чрез PC
 • Изключително използваме FSC сертифицирана хартия

Мотивацията да се работи за опазване на околната среда и устойчивото развитие са резултат от нашето ежедневие: Ние постоянно сме изправени пред замърсяване и разхищение на ресурси. Често предлаганите решения са ограничени и ние трябва да внимаваме. TimoCom вече е екологична фирма в много отношения и ние сме сигурни, че ще постигнем нашата цел в най-екологичната платформа за поръчки. Правилно е да се каже: всеки който говори за зелена логистика - ние го подкрепяме.

По-малко емисии на СО2, тъй като…

 • с TC Truck&Cargo® и TC eBid® празните курсове са нещо от миналото.
 • с TC eMap® Вие можете да пристигнете директно до вашата дестинация без заобикаляне, в благодариение на оптималното планиране на маршрута.

1 сравнение на данните от 2008 до 2010

Социална съвест
Околната среда & TimoCom - бъдещето за оправление на транспорта

Общество

Като компания ориентирана към бъдещето, ние използваме нашите ресурси за да осъществи социални проекти извън фирмата. TimoCom поддържа следните проекти:

DocStop – по хуманни условия на труд за професионалните шофьори

Инициативата с цел подобряване на медицинската помощ за професионалните шофьори DocStop, осигурява по-голяма безопасност по пътищата. Само "здравия шофьор е безопасен шофьор". Като партньор в областта на транспорта, ние сме напълно ангажирани с тази дейност.

DocStop – по хуманни условия на труд за професионалните шофьори

Водач на превозно средство, който е  на път,  и  страда от остро заболяване, или се разболее, не може "просто да спре" и да отиде на лекар. Но за да стане това възможно, DocStop работи усърдно от 2007 г. насам. Вече участват 700 партньори в Германия, като клиники, болници и лекари  и  400 шофьори, и мотористи използват месечните оферти за медицинско потребление. Също така чуждестранните шофьори, които са по немските пътища, се информират чрез горещата линия  DocStop на 23 езика.

Проектът скоро ще бъде въведен и в други европейски страни. От 2013г.  е налице  и  Padborg / DK  първите четири DocStop информационни центрове, които са финансирани от Асоциацията ITD датските Транспортни работодателите.

Ето как DocStop работи: ако шофьор има нужда от медицинска помощ, докато е на път, той само трябва да се обади на горещата линия, която работи чрез ADAC Truck Service. Той споменава накратко,  за симптомите си, местоположението си  и посоката в която ще се  движи, вследствие на което веднага получава информация за следващото място за паркиране и DocStop партньори. Там водачът ще получи незабавно медицинско обслужване.

„Ние ценим бързата и без усложнения помощ на TimoCom. Скоро ще се възползваме от тази подкрепа за да установим DocStop извън Германия“ – каза Rainer Bernickel, основател на DocStop, бивш шеф на полицията и Европейски референт за пътната безопасност.

Федерален Кръст за заслуги

Rainer Bernickel е получил Федерален Кръст за заслуги за неговата работа по безопасността по пътищата и изискванията към професионалните водачи.

Награда

На 15-ти декември 2010 Rainer Bernickel получи Федерален Кръст за заслуги за неговата работа по безопасността по пътищата и изискванията към професионалните водачи - особено за успешното осъществяване на инициативата DocStop.

  Филм за награждаването

TimoCom подкрепя училищният проект "Raus aus dem Toten Winkel"

Някои задължения са в особено важен за нас - и заслужават подкрепа. Ето защо ние подкрепяме работата на Round Table, доброволната организация, която повишава осведомеността и предотвратяването на пътнотранспортни произшествия чрез учебен проект "Raus aus dem Toten Winkel"

TimoCom подкрепя училищният проект 'Raus aus dem Toten Winkel'

Трагичните злополуки при камионите най-често се случват при десен завой. "Raus aus dem Toten Winkel“ предполага, че този въпрос трябва да бъде част от учебното съдържание в много начални училища в 3 и 4 клас. В практическата част на тези събития, шофьор на камион, също присъства със своя камион за да се изостри вниманието на децата за опасностите от мъртвата зона. Целият клас стои в "мъртвата зона", а след това всяко дете отива лично в кабината на шофьора, за да види само за себе си, че никой не може да види другите деца от тази позиция.

Над 500 събития, като тези са били усъществени от 2006 г. насам. Като подкрепяме този проект, ние искаме да увеличи този брой.

„С дарението от TimoCom, ние можем и ще продължим да развиваме този проект поддържайки ниски разходите, за да гарантираме продължителност.“

 

TimoCom подкрепя училищният проект

St. Raphael Haus помага на децата и младите хора от цял свят

Нашият ежедневен бизнес е да можем да мислим извън рамката. Ние също така наблюдаваме това което се случва в заобикалящата ни среда. Във връзка с това, една организация е хванал окото ни: на St. Raphael Haus в средата на Дюселдорф. Тук, ежедневно 73 служители гарантират, че почти 100 деца и млади хора, всеки с различна история и живот, намира дом.

St.Raphael Haus в средата на Дюселдорф. ежедневно 73 служители гарантират, че почти 100 деца и млади хора, всеки с различна история и живот, намира дом.

Във всяка група те не само се учат да живеят заедно, но и да изградят независима гледна точка. Екскурзиите, компютърните курсове или уроците по музика са важни за интегрираното образование. Те обаче не са покрити от държавните средства. Като компания намираща се в Дюселдорф бихме искали да спонсорираме ежегодно събития като, катерене, танци или екскурзия в природата. Освен това, ние лично допринасяме: Служителите на TimoCom подкрепят децата и младите хора на местно ниво по време на годишния фестивал на пролетта.

За St.Raphael Haus: зграда, основана през 1851 г., стои зад човешките и обществени ценности. Това включва: "стандарт на живот, образование, разпоредби, консултиране, ориентиране в много ситуации, управление на кризи и работа в социална група. Без значение на националност или религия - St.Raphael Haus е отворена за всички деца, които не получават необходимите грижи.

 

TimoCom подкрепя St.Raphael Haus в Дюселдорф

Отговорност към служителите
Обучаваните се чувстват комфортно в TimoCom

Служители

TimoCom отдава голямо значение на колегиалната работна атмосфера сред всички служители. Ние също така предлагаме на нашите служители обещаващи условия на труд. Това включва:

 • Професионално пенсионно осигуряване и вноски за социално подпомагане
 • Редовен ден на здравето и доброволно ветеринарно-санитарен контрол от лекар на фирмата
 • Семинари и обучения
 • Мениджърите и ръководителите на групи излизат от компанията
 • Външни събития, като спортни мероприятия, езикови курсове и фирмени партита

Над 400 колеги от повече от 24 страни в момента работят за TimoCom. Ние виждаме този международен характер и свързаните с различни начини на мислене и опит като голям актив за нашата компания.

В допълнение, ние предлагаме на нашите млади професионалисти солидна подготовка. Нашата концепция е за обучение е в истинския смисъл на думата, "отлична". TimoCom получи "сертификат за развитието за обучение на младежи" от Федералната агенция по заетостта през 2009 година.

Транспортенлексикон – Транспортенлексикон – Отговор на тема Транспорт

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.