TIMOCOM Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.

TimoCom спонсорира транспортирането на помощи с камиони в Украйна

Düsseldorf 18 август 2008 г. – Truck Aid Limburg: проект за изпращане на помощи, който печели много привърженици – и това в истинския смисъл на думата. Защото благодарение на използването на десет холандски тежкотоварни камиона за изпращане на помощи на нуждаещите се хора в Украйна стана възможно предаването на стотици сандъци, пълни с помощи. Проектът бе реализиран чрез доброволни помощници и спонсори като TimoCom Soft- und Hardware GmbH.

На 16 август 2008 г. на паркинга на „Truckstop B-58“, едно заведение в холандския Венло, още в 7 часа сутринта цареше оживление: безброй ръце товареха последните сандъци, 16-те шофьори, между тях две жени и един кмет, обсъждаха още веднъж подробностите за маршрута. Когато всичко беше готово, десетте 40-тонни камиона потеглиха към Украйна. На борда имаше: медицинска апаратура, дрехи и други спешно необходими вещи. Тежкотоварните камиони с необичайния сиво-син брезент на спонсора бяха управлявани от шофьори-доброволци. Всеки от тях беше „пожертвал“ 14 дни от отпуска си, защото общо толкова време бяха на път. След по-малко от седмица конвоят стигна до местоназначението си. Тук чрез две организации за оказване на помощ „Spotnik“ и „Stichting Projecten Oekraïne“ средствата бяха разпределени в клиники, детски домове и училища.

Вече десета година група от спедитори и шофьори организира конвои от този род, винаги на обществени начала. Сега те се отправиха към Украйна за втори път. Така събраните вещи, чиято равностойност се равнява на няколкостотин хиляди евро, можеха да бъдат дадени на хора, намиращи се в крайна нужда. Цели детски домове бяха оборудвани с помощта на групата от Truck Aid Limburg; болници получиха спешно необходими лекарства, училища - използваеми учебни пособия. „Въпреки че условията за живот в Украйна бавно се подобряват, все още липсват основни неща като спално бельо или зимни ботуши", според Perry Brandt, главен организатор на акцията. Според собствените му думи неговата инициатива ще допринесе за даване на възможност на бедни и нуждаещи се хора да водят по-човешки живот. Естествено подобен проект може да се осъществи само с голяма доброволна ангажираност и финансови дарения. Едно от тях е от TimoCom Soft- und Hardware GmbH.

„И за в бъдеще няма да оставим хората в Украйна сами, ние не можем и не трябва да отвръщаме поглед от тях. Като инициатива за изпращане на помощи, която се организира и финансира сама, ние естествено разчитаме на партньори като TimoCom ", констатира Brandt. Така на него и на групата му не се позволява да си поемат дъх за по-дълго време, тъй като за следващия транспорт с помощи трябва да се мобилизират други спонсори. През следващото лято той трябва да потегли отново в посока Украйна. Тогава те отново ще бъдат на път – в служба на хората.

Пресинформация Контакт

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.