TIMOCOM Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.

TimoCom разкрива нов изчислителен център с повече услуги и сигурност

Дюселдорф, 14.08. 2008 г. – ние растем и се нуждаем от пространство. По тази причина TimoCom Soft- und Hardware GmbH през април тази година въведе в експлоатация нов изчислителен център в рамките на фирмените си площи. Тази стъпка е логичната последица от постоянния растеж на борсата за товари и товарни пространства TimoCom TRUCK & CARGO®. Информационната инфраструктура с най-висок капацитет вече дава възможност на европейския лидер да планира дългосрочно, да се разраства и да действа.

Процесът на преместване протече за три седмици без прекъсване на работата, като се осъществи без смущения и негативни влияния за клиентите. Всички системи на струващия общо 3,5 милиона, сертифициран по ECB- S изчислителен център, вече работят на новото място. Силно нарасналото количество данни и паралелното техническо развитие на TimoCom наложиха прилагането на най-модерната системна техника. Сега новите информационни ресурси без усилие обработват данните на повече от 67 000 потребители.

 

При планирането TimoCom отдели особено внимание на информационната безопасност: Всеки елемент от системата е оборудван със съвременна аварийна концепция. Всички важни компоненти се съхраняват минимално на две места, като всяко едно поотделно би било достатъчно за пълното функциониране на системата. Това гарантира непрекъснат достъп по всяко време, както и евентуално обезопасяване и възстановяване на данните. Ако избухне пожар, за секунди се включват напълно автоматизирани системи за гасене. При спиране на тока веднага се задействат аварийни токови генератори. Освен това всички данни се записват двойно и се съхраняват във втори авариен изчислителен център; той се намира на отдалечено на стотици километри място, за да се избегнат косвени щети. По този начин се изключва рискът от загуба на данни. Срещу нежелани гости се бори съвременна охранителна система. За необходимото охлаждане на компютрите се грижи климатично съоръжение, което се активира едва при външни температури над 14 градуса по Целзий. Изобщо във връзка с опазване на околната среда и климата са спазени всички изисквания: Благодарение на целенасочените мерки за повишаване на ефективността потреблението на електричество за цялата информационна инфраструктура беше намалено с 40%. Истинско пестене на енергия, което видимо снижава изхвърлянето на CO2-и стопанските разходи.


По отношение на капацитета също буквално можем да разчитаме на най-доброто. Новият изчислителен център притежава потенциал, който гарантира ненадминати перспективи. „TimoCom е поел по ясен курс на растеж ", заявява Марко Хаак, технически ръководител, и продължава: „Модулно изградената техническа система обхваща всички необходими за един модерен изчислителен център компоненти. Това позволява бърза и ефективна обработка на данните. По отношение на производителност, капацитет, опазване на околната среда и безопасност новата технология играе ролята на пионер и утвърждава реномето на TimoCom като иновативна фирма.”


Създадените отлични условия гарантират на TimoCom една добра изходна ситуация за бъдещ растеж и утвърждават водещата му роля в конкурентната среда. При такива добри предпоставки пътят на TimoCom към бъдещето е ясен: Напред с пълна изчислителна сила!

 

Пресинформация Контакт

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Транспортенлексикон – Транспортенлексикон – Отговор на тема Транспорт

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.