TIMOCOM Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.

TimoCom прави равносметка: 100 дни „Мобилна връзка“

От септември клиентите ползват платформите за търгове и през таблет или смартфон

TIMOCOM Пресинформация – Актуална информация

100 дни „Мобилна връзка“

ІТ компанията TimoCom представи на изложението IAA 2014 в Хановер мобилен достъп посредством приложение, през което клиентите могат да влизат във всички заявени продукти. Сега доставчикът на услуги за транспортната индустрия прави първоначална равносметка.

Дори когато мобилният достъп функционира от едва 100 дни, говорителят на TimoCom Марсел Фрингс вече вижда положително развитие: „Безплатното приложение Транспортен барометър чувствително улеснява ежедневието на професионалистите в транспортния бранш. Когато нашите клиенти търсят попътно товари за обратен курс или възможности за складиране, трябва да намерят място за престой на камиона или доставчик на транспортна услуга, просто влизат през приложението чрез таблет или смартфон." Успехът се отразява и в текущия брой на потребителите. „Още през първите седмици дадохме достъп на над 1500 потребители в Германия. Във всички други държави, където ТimoCom развива дейност, тенденцията също е нарастваща. Интересно е, че в Унгария и Словения има особено много фенове на мобилната връзка, споделя Фрингс.

Един пример от практиката

Потребител на мобилната връзка от първите часове е „Специализиран транспорт Вернер Ринклеф“ от Вилнсдорф, фирма състояща се от двама души, която съществува вече 28 години. Вернер Ринклеф е убеден, че достъпът дава действителни предимства точно на малките фирми: „Тъй като моята съпруга и аз винаги много пътуваме с камиона, вършим нашата работа също и извън офиса, например, благодарение на приложението намираме товари от нашия таблет. Скоро бяхме на автомагистралата и приехме поръчка за товар, при която транспортирахме много голям и празен стар резервоар за киселина. Намери го моята съпруга, която пътуваше с мен, докато аз транспортирах части за предишната поръчка. Много е добре, че приложението функционира на таблета точно така както и на компютъра. Сега теоретично има възможност и вечер, наред с готвенето и гледането на телевизия, да се приемат поръчки за следващия ден чрез борсата за товари."

 

По-сигурно от банкова карта

Освен практическите ползи Фрингс подчертава и специалните мерки за сигурност: „Влизате чрез TC Login и задавате индивидуалния ПИН код, ако трябва да работите в движение с Вашия акаунт. Този принцип е подобен на банковите карти – само че е още по-сигурен. TC Login, индивидуален ПИН код и съответните мобилни устройства са свързани едно с друго. Ако липсва една от частите на този пъзел, не може да бъде получен достъп до TimoCom. Това е голямо предимство по отношение на сигурността за нашите потребители.“

Автор:

Ася Цонкова

TIMOCOM на:

Пресинформация Контакт

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Транспортенлексикон – Транспортенлексикон – Отговор на тема Транспорт

Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.