TIMOCOM Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.

LOGfreight „опасно добри“ на път благодарение на TimoCom

Спедиторска фирма Ратингер използва автомобилен парк с борса за товари

TIMOCOM Пресинформация – Актуална информация

LOGfreight „опасно добри“ на път благодарение на TimoCom

Двадесет хиляди квадратни метри площ, от тях 600 квадратни метри за опасни товари, 19 камиона и 38 сътрудници: От създаването си през 2007 година спедиторското и логистично предприятие LOGfreight развива широка палитра услуги от транспорт на химикали до разтоварване на контейнери. Това, което не е част от планирането, са празните курсове. При Ратингер те не са познати благодарение на борсата за товари TC Truck&Cargo®.

Ежедневно от установената в Ратинген и Дюлмен фирма LOGfreight се пътува до дестинации в цяла Европа като Испания, Франция, страните на Бенелюкс и Скандинавия. При това постоянното предизвикателство за диспечерите е да използват собствения автомобилен парк по всяко време колкото се може най-оптимално. С помощта на платформите за възлагане на TimoCom не трябва да остава неизползван нито един метър товарно пространство. Спедиторската фирма, която повече от 6 години е пазарен лидер сред борсите за товари, се връща назад:  „Ние използваме TC Truck&Cargo® особено за търсене на товари, специално за внос от скандинавските страни. За нас са важни преди всичко големият избор и обемът", обяснява управителят Манфред Акслер.

Комуникацията е на ниво

При 300 000 оферти за товари и товарни обеми дневно от 85 000 проверени потребители и благодарение на прецизните филтри за търсене, LOGfreight намира винаги товара, от който се нуждае. „Сътрудничеството с TimoCom е безупречно. Борсата за товари ни помага, да останем гъвкави. Чрез голямото предлагане на товари ние успяхме дори да разширим нашите транспортни услуги", добавя Акслер. Допълнително към транспорта на ADR/хладилни превози LOGfreight извършва освен това също и краткосрочни куриерски курсове, групажни товари или разтоварване на контейнери.

Качество на услугите, сигурност при планирането, пестене на време

Компанията иска да продължи да усъвършенства своите услуги и стандарти. Това включва също и по-широкото използване на телематични системи. Благодарение на новото решение за проследяване TC eMap® на TimoCom те се показват сега на една единствена платформа. Освен това превозните средства могат в рамките на една поръчка ръчно да бъдат разрешени за проследяване. Така доставчиците на транспортни услуги подчертават своята надеждност, а възложителите могат сами да проследяват, къде се намира тяхната стока. „С включването на превозни средства в TC eMap® ние можем да предоставим на нашите възложители по-бърз достъп до важната информация. Това създава доверие, пести пари и нерви и е от полза за всички участници", казва управителя на LOGfreight.

 

Автор:

Ася Цонкова

TIMOCOM на:

Пресинформация Контакт

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.