TIMOCOM Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.

Един ден през април

преди 15 години беше основан TimoCom

TIMOCOM Пресинформация – Актуална информация

преди 15 години беше основан TimoCom

Дюселдорф 2012-05-08. Спедиторска фирма, някъде в Дюселдорф. Дълго след като нормалният работен ден е свършил лампите в офиса все още светят. Доста късно е. На следващия ден ежедневните операции ще продължат както обикновено. Въпреки това никой присъстващите не иска да се прибера вкъщи. Работата, която е в ход в продължение на месеци се очаква да бъде завършена тази вечер. След като компютърът е включен зелена светлина на екрана показва, че всички системи работят безотказно. Този ден през 1997 г. за първи път товарите за камиони се поставят в борсата за товари TC Truck&Cargo на TimoCom®.

преди 15 години беше основан TimoCom 15 години по-късно и повече от четвърт милиард оферти за товари и превозни средства предлага , Jens Thiermann един от основателите на TimoCom включва компютърът си на сутринта. Пет малки зелени светлини светят. "В първите дни имах навик да проверявам дали всичко е в зелената зона по няколко пъти на ден, и трябва да си призная,че все още го правя и днес. Аз не мога да помогна, въпреки че нашите системи са много стабилни ", казва с усмивка Thiermann. Въпреки това, в началото си TimoCom беше много по-бурен.
През април 1997 г., няколко месеца преди началото на борсата за обмен на товари и превозни средства, Jens Thiermann and Jürgen Moorbrink, управляващи директори на съвместната спедиторска компания,проведоха разговор, който щеше да промени живота им. Това беше напрегнат ден - както повечето дни в спедиторският бизнес. Освен изготвянето на графика за шофьорите и договарянето на цените с клиентите,този ден те имаха срещи с търговските представители на двете товарни борси. Работата с тях не беше задоволителна - те намериха само десет подходящи оферти за седмица! След срещата си с доставчиците на борсите за обмен на товари едно нещо бе сигурно: нито една не отговаряше на критериите на Thiermann и Moorbrink. "Защо се нуждаем от помощта на борса за товари, която не предлага точно това, което искаме? Обикновено ние не разчитаме на други ",чудеше се Thiermann. Тази вечер той се обади на Gunther Matzaitis, IT консултант на спедиторската фирма, и му разказа за идеята си да разработят своя собствена борса за обмен на товари и автомобили

Работата започна
Следващите седмици бяха изпълнени от едно нещо, по-специално: лишение. През деня работата си беше както обикновено. След работа и в почивните дни приятелите Gunther Matzaitis и Oliver Schubertт програмирали заявлението, докато Thiermann проправял пътя за по-нататъшният бизнес. Въпреки това, дори и след старта на TC Truck & Cargo.® времето беше ограничен ресурс. "Нашите семейства не ни виждаха както преди по време на този първи етап", признава Thiermann, "но те винаги ни поддържаха. Вложихме много усилия в TC Truck&Cargo® и продължаваме да влагаме." И те успяват по-рано от очакваното. Изглеждаше като чели транспортната индустрия само е чакала такъв нов вид товарна борса. Целите, определени от директорите на TimoCom бяха постигнати по-рано от планираното,което повиши мотивацията ни. Съвсем скоро бяха направени и плановете за допълнителните продукти на TimoCom.

Стабилен напредък
Jens Thiermann и Gunther Matzaitis последователно бутаха развитието на TimoCom. С изчислителният инструмент TC eMap® и транспортнана директория TC Profile® съответно през 2004 и 2007 , TimoCom стартира допълнителните модули и ги интегрира в съществуващата борса за обмен на товари и превозни средства. На 10-годишния си юбилей TimoCom обявява: 67,000 потребители от цяла Европа публикуват дневно до 172,000 оферти за товари и автомобили в TC Truck & Cargo:®. Фирмата е нараснала от малък проект за 4-човека в една средно голама фирма със 160 служители.
През това време първите признаци на финансовата и икономическа криза вече са очевидни от транспортният барометър на TimoCom. Дори преди кризата наистина за започне Thiermann, Matzaitis и служители мислеха за това как да подпомогнат своите клиенти в предстоящите трудни времена. Решението бе,стартирането през 2009 г. - точно по средата на икономическата криза: TC eBid® – Онлайн платформата за търгове за превоз за цяла Европа! Програмата предоставя надеждност за потребителите при планирането, особено в бурни времена. Чрез TC eBid® те могат да си осигурят дългосрочни договори за превоз. Нищо чудно, че този продукт също така се превърна в голям успех.

Един ден през април
Почти 300 човека персонал в TimoComл продължават да развиват борсата за обмен на товари TC Truck&Cargo® . Те помнят един ден през април 2011 г. по-специално: на 19 имаше невероятните 421,383 оферти за товарни превози и превозни средства в TC Truck & Cargo® – толкова, колкото никога преди. "Трябва да призная, че когато чух този брой Аз станах малко нервен,мислейки за отговорността която има TimoCom ", Jens Thiermann поглежда назад. Толкова много оферти в нашата транспортна борса, само за един-единствен ден! Именно тази висока отговорност е причината поради която ние проверяваме всичко два пъти или три пъти, непрекъснато инвестираме в нови технологии за подобряване на нашите продукти. За доброто на нашите клиенти ние не можем да си позволим да им предоставяме продукти с ниско качество. Това ни мотивира. "
В бъдеще Jens Thiermann вероятно ще продължи да проверява зелените светлини на екрана си няколко пъти на ден. Точно както е правил в продължение на 15 години.

Можете да намерите повече информация за TimoCom в www.timocom.com.

Пресинформация Контакт

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.