TIMOCOM Logo

JavaScript е забранен във вашия браузър.

Функционалността на този уебсайт е намалена. За да се увеличи обхвата, моля разрешете временно JavaScript в настройките на браузъра си.

В TimoCom всичко е зелено

Доставчика на IT услуги се ангажира с околната среда

Düsseldorf, 2011-01-24 - Green energy, use of energy-efficient technology and sponsoring environmental projects: TimoCom Soft- und Hardware GmbH, доставчик на уеб базирани транспортни платформи, взема на сериозно опазването на околната среда и засилва ангажимента си под мотото "Зелени и ние можем " Не само околната среда но и фирмите се възползват от многото дейности, клиентите които получават екомаркировка за подпомагане и избягване на празни курсове.

В допалнение: устойчивост е израз, който е временно вездесъщ в медиите и рекламата. Също така е вярно обаче, че този въпрос е един от основните предизвикателства на 21 век - с който TimoCom също се сблъска. От самото начало доставчиците на IT услуги съчетават опазването на околната среда и отговорното поведение на бизнеса. „Устойчивоста винаги е била един от основните стълбове на TimoCom ", каза, Marcel Frings главен представител на компанията "от природата, нашите продукти допринасят за ефективната работа и по този начин запазват ресурсите.“ TC Truck&Cargo® осигурява ежедневно до 300 000 оферти за товари и превозни средства, което означава, че се избягват хиляди празни курсове и отпада ненужното замърсяване с емисиите от CO2.

Доброто за бизнеса е полезно за околната среда.
Важен фокус е съзнателното потребление на енергия. Чрез конкретни мерки за повишаване на ефективността, консумацията на енергия на цялата IT инфраструктура беше намалена с впечатляващите 40%. Освен това, цялата използвана електрическата енергия, в централата на Дюселдорф е 100% водна енергия. CO2 икономии на година: почти 400 тона.
Дори малки промени в потребителските нагласи може да доведът до голями разлики, според Frings: „При нас вече факсовете се получават само на компютъра. Ние използваме рециклирана хартия за всичката ни кореспонденция, която се изпраща в цяла Европа, използващи неутрален CO2".
През следващите няколко години, TimoCom ще предостави финансова подкрепа за проекта "Lebendige Rhein", чиято цел е да се възстанови приток на река Рейн от 2.5 километра. Този проект се осъществява от германската асоциация NABU околната среда, ангажирана с опазване на биологичното разнообразие.

Всеки клиент получава TimoCom печат за устойчиво управление.
Положителният страничен ефект, че са "зелени" е намаляване на разходите. "Разбира се, икономическите фактори също играят роля",казва Frings: „инвестицията в модерен и енергоспестяващ център за записване на данните е добра за околната среда, но също така е и рентабилна, защото намелява разходите. Устойчивостта е предпоставка за успеха на бизнеса. " Все повече и повече логистични дуставчици откриват, че "зелената логистика " е важен конкурентен фактор за компанията. Вече е възможно клиентите да получат безплатна екомаркировка за нашия уебсайт. Това може да се използва, например, в техните корпоративни комуникации. По този начин, клиентите могат да видят, че техният партньор е не само надежден в областта на логистиката, а също така и за околната среда.

За по-нататъшно устойчиво мислене на служителите, трябва участниците да ги убедят. Всеки човек трябва да се насърчава, чрез семинари за околната среда и идейни състезания, за да отправят предложения за подобрения. В дългосрочен план, културата на всички да се чувстват отговорни за опазването на околната среда трябва да се развива. За да предаде на проекта допълнителна символична тежест, управителният съвет е дал на всеки служител растение с формата на сърце.
За участниците, опазването на околната среда е повече от романтика или прищявка да се представят. Frings: "Като лидер сред товарните борси, ние се стремим да играем важна роля за устойчивото развитие ". Това е розова перспектива за зелената логистика.

Можете да намерите повече информация за TimoCom в www.timocom.com.

Пресинформация Контакт

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Съгласен съм този сайт да използва „бисквитките” за анализ, персонализирано съдържание и реклама.